Weekend 16 en 17 april

Zaterdag 16 april: Damesgroep: Kleine ronde van Limburg
Maar liefst 20 wielrenners(ster) staan deze zaterdagmorgen klaar voor vertrek voor de kleine rond van Limburg. Het weer is prima en er wordt gedisciplineerd gefietst. Tussen Baexem en Heythuysen een lekke band die niet echt snel wordt verwisseld. Maar daarna blijven alle banden heel. Als we dichter in de buurt van Geulle komen, komen ons de toerfietsers van de Amstel Gold Race tegemoet. De Slingerveld en Moorveldsberg zijn de eerste echte heuvels die bedwongen worden. Daarna wat glooiend landschap naar Schimmert en Spaubeek. Daar wordt bij Kasteel Terborgh genoten van zonovergoten terras, koffie en een lekker stuk vlaai. Daarna gaat het via de Selfkant naar Koningsbosch, Montfort, Linne, Roermond, Horn weer rap terug naar huis. Een aantal heeft dan nog de tijd om in Meijel nog wat na te praten. De tocht van 150 km is naar ieders tevredenheid verlopen.

Op zondag een negental dames voor een mooie tocht van ruim 55 km, met als keerpunt Venray en omgeving.

Herengroep: Rondje Duitsland.

Prima weersomstandigheden en een tiental heren aan de start voor rondje Duitsland. Dat betekent een zestal mooie klimmetjes in het Schwalm-Nettetal gebied, waar het heerlijk fietsen is in het glooiende landschap. Jan leidt het peloton via een mooi gedeelte van de Oranjetocht via Kaldenkerken terug naar Venlo. In Meijel kan tevreden teruggekeken worden op een prachtige tocht van 105 km. Overigens reed een vijftal Vélo-renners op vrijdag de schitterende 150 km uitvoering van de toerversie Amstel Gold, één dag vóór de invasie des cyclistes van Zuid Limburg. Op zondag twaalf gegadigden voor het Klaver van Brabant, een tocht van 130 km door het Brabantse landschap vanaf Asten. Met name het tweede deel vanaf de pauzeplaats in Zijtaart was zeer de moeite waard, niet alleen omdat het beter uitgepijld was, maar ook door een betere keuze van weggetjes en omgeving. Plaatsen als Huize Padua, Handel, Keldonk, Gemert, De Mortel met hun fraaie langgevelboerderijen en goed onderhouden landerijen gaven samen met het goede weer de tocht toch nét dat beetje extra.

De B-groep heeft met 6 liefhebbers zo’n 80 kilometer in het Brabantse land (Vlierden, Sterksel, Maarheeze)  gefietst.
Komende zondag (1ste Paasdag) fietst de B-groep niet. Liefhebbers kunnen eventueel Paasmaandag bij de damegroep aansluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *