Weekend 22-24 september

Het sluitingsweekend werd afgetrapt met de jaarlijkse feestavond. Een afvaardiging van “De jonge heren” van de Vélo had deze keer de organisatie in handen. Op vrijdagavond werden we om 20:30 uur bij de Burgemèster verwacht. De opkomst was zeer goed, in totaal bijna 60 man/vrouw was present voor de Pub-quiz. In een 5-tal etappes, bestaande uit een 10-tal vragen werd onze kennis over de Tour de France, het profwielrennen, de Vélo in het algemeen, Vélo-routes en Meijel getest. Daarvoor werd het gezelschap ingedeeld in een aantal wielerploegen met aansprekende namen uit het verleden. Gelukkig was het meerkeuze, zodat er bij twijfel gegokt kon worden of even afgekeken kon worden wat de andere teams als antwoord naar boven hielden. Er was nog even discussie over een aantal vragen, o.a. over het aantal voorzitters die de Vélo gehad heeft. De jury was echter onverbiddelijk en daar lag dan ook het eindoordeel. De teams 1, 2 en 3 gingen met een toepasselijke prijs naar huis. Het verliezende team kreeg de “Rode Lantaarn” en tevens de eer om volgend jaar de feestavond te organiseren. Na wat napraten onder het genot van hapje en een drankje werd rond 2:00 uur van de laatste deelnemers afscheid genomen. Organisatie bedankt voor een geweldige avond die zeker voor herhaling vatbaar is.

Op zaterdagmiddag na het optrekken van de ochtendnevel en de nevelen van de alcoholdampen van de avond ervoor is het relatief rustig aan het vertrek. De sluitingstocht staat op het programma maar een groot aantal vaste fietsers zijn verhinderd door andere bezigheden. Om zeker op tijd terug te zijn kiest de A-groep, met 10 man sterk, voor rondje Geijsteren. Het is vrijwel windstil en er wordt dan ook stevig doorgereden. Iedereen is nog fit aan het einde van het seizoen en ook de inspanningen in de Pyreneeën zijn goed verteerd en zorgt voor een fit peloton.   Net voor de finish moet er in Neerkant nog een band verwisseld worden. Gelukkig is het lekker weer dus even wachten is niet erg. Met wat hulp voor de ongelukkige is het probleem snel verholpen en gaan we naar de Siem voor koffie en vlaai. Onderweg wordt nog een alleen rijdende dame opgepikt en rijden we samen naar de Siem. De vlaai staat al te wachten en het is duidelijk te zien dat er meer deelnemers verwacht waren. Menigeen gaat dan ook voor een 2de stuk. Een enkeling heel graag zelfs omdat de middaglunch door het vroege vertrek er bij in was geschoten. Korte tijd later arriveert de B-groep die deze middag rondje Maaseik rijdt. Een van de quizvragen van de avond ervoor.

Op zondagochtend is het erg mistig. Naast wegrenners ook al een aantal ATB-ers aan de start. De Atb-ers gaan stevig van start met een ronde van bijna 70 kilometer. De bossen van Neerkant, Liessel en Vlierden worden daarbij aan gedaan. De A-wegrenners kiezen voor een rondje naar België, Molenbeersel. Het blijft lang mistig, pas rond 11:30 begint het op te klaren. Gelukkig is het niet koud. We merken wel dat we met de clubkleuren nu duidelijk in het voordeel zijn. De groepen die we met donkere kleuren tegemoet rijden worden pas laat opgemerkt. Terwijl zij ons van verre al aan zien komen. De B-renners kozen vandaag voor rondje Geijsteren, een variant die door Piet van Bree is gemaakt.

We kunnen terugkijken op een gezellig en sportief weekend. Het weer zal de komende weken wel bepalen of de ATB-ers de overhand gaan krijgen of dat dat voorlopig nog de wegfietsen blijven. Het WK in Bergen heeft het Nederlandse wielrennen weer goed op de kaart gezet. Met drie overwinningen leek het WK tot zaterdag meer op een NK dan op een WK. Op zondagmiddag versloeg Peter Sagan in de sprint Alexande Kristoff en Michael Mathews, en pakte zo zijn 3de wereldtitel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *