Weekend 27 – 28 oktober

Zaterdag 27 oktober: Heren: Oostappen.
Prachtige omstandigheden in de bossen. Fris, maar met het zonnetje erbij was het schitterend fietsen. Vertrek richting Neerkantse bossen. Vervolgens naar Liessel en Oostappen. Het tweede gedeelte in Liessel de vaste atb-route verlaten en via wat alternatieve paadjes terug. Veel draaien en keren en regelmatig goed kijken waar de paadjes zijn vanwege de overhangende smelen. Veel technische stukken waarin het tempo desondanks hoog werd gehouden. Het is duidelijk dat de groep snel gewend is aan het veld- en bos werk.
Zondagmorgen: Heren: Kacheltocht Nederweert.
Een 9-tal gaat per fiets naar Nederweert en een duo per auto. In Nederweert een snelle ronde dus er wordt stevig doorgekacheld. Door de snelheid wordt er wel eens een bordje gemist en verkeerd gereden. Dus snel omdraaien en weer verder. Maar ook een behoorlijk aantal valpartijen. Al vrij snel in het begin, dus vermoeidheid kan het nog niet zijn. Na verloop van tijd wordt het eerder vertrokken 2-tal bijgehaald. Weer bij het vertrekpunt aangekomen wordt gewacht tot iedereen weer uit de bosschages is en gaan we gezamenlijk naar Meijel. Bij de Nostalgie druppelt ook de heren B-groep binnen, de damesgroep en een 4-tal A-rijders die in de omgeving van Meijel waren gebleven. Al met al weer een geslaagde zondagmorgen op de ATB en sommigen ondanks de koude nog op de racefiets.

Dames- Heren B-groep
Op vrijdag was het dan eindelijk eens weer voor de atb te pakken. In het Startebos, Simonshoekse bossen en de Neerkantse bossen werd deze tocht verreden. Het Startebos ligt er prima bij. In de Simonshoekse bossen moeten nog wat boomstammen en vooral bramenstruiken worden opgeruimd voordat het daar goed fietsen is.In de Neerkantse bossen is nog steeds zoeken naar de juiste paden na de boswerkzaamheden van vorig jaar. Het zonnetje maakte het mooie tocht.
Op zaterdag de eerste langere atb tocht. Met vier dames en vier heren werden de Heldense en Baarlose bossen doorkruist. Ook op zaterdag een prima weertje. In de mist op de zondag, maar drie dames voor een tocht in de Sevenumse bossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *