Weekend 29 – 30 oktober

Zaterdag 29 oktober: Damesgroep in Velden.

Op vrijdagmiddag werd er vanwege het geweldige weer nog een ronde van ruim 70 km op de weg gefietst. Op zaterdagmorgen stond een ATB tocht op het programma startend in Velden. De groep liefhebbers hiervoor was klein (5 personen). Door dit voor ons onbekend gebied werden we begeleid door enkele leden van TWC Oranje uit Horst. Via het natuurgebied rond het Zwarte Water ging het richting Grote Heide in Venlo. Van daaruit waren we snel in de bossen rond Hinsbeck. De beklimmingen en daarmee ook de afdalingen zijn van een heel andere rangorde dan in de buurt van Meijel. Alle versnellingen moesten dan ook worden aangesproken. Na ruim 40 km en ruim 300 hoogtemeters kwamen we terug bij de startplaats in Velden. Een mooie tocht die zeker voor herhaling vatbaar is.

Op zondag 5 dames die kozen voor de Heldense bossen

Zondag 30 oktober: Nederweert.

Op zaterdag een vijftal wegrenners voor een ronde van 75 kilometer met als keerpunt Maasbracht en een zestal atb-ers voor een ronde Leudal van 65 km. Het weer was nog zo geweldig goed, dat beide groepen met volle teugen konden genieten.

Op zondag werd in verschillende samenstellingen de MTB toertocht in Nederweert, genoemd de Kacheltocht -er kan dan ook stevig doorgekacheld worden-, verreden. Een gedeelte vertrok per auto voor de 55 kilometer tocht, terwijl het merendeel per fiets vanaf Meijel vertrok, daarmee hun dagtotaal op 80 kilometer brengend. Een pechvogel met een gebroken stuur moest al snel afscheid van de groep nemen.

Een vijftal renners gaf acte de presence in de Mortel, waar de jaarlijkse Jumbo MTB toertocht werd verreden. Een geweldig mooie ronde met veel technisch werk, al zaten er toch ook wel de nodige rechte stukken bij, meestal wel bos- of veldwegen. De afstand van ruim 80 kilometer werd onder fantastische omstandigheden gereden in een fraai herfstdecor in het Peellandschap.

Dan waren er ook nog enkele ATB liefhebbers voor rondje Liessel en tenslotte nog een tweetal wegrenners. Alweer een geweldig fietsweekend kon worden afgesloten, met veel actieve renners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *