Weekend 29/30 oktober: Nightbike Asten / Liessel-Vlierden / Heldense bossen.

Een uitstekend weekend wat het weer betrof, prachtige zonnige najaarsdagen, zowel zaterdag als zondag. Dus volop animo om te fietsen.
Op zaterdag een prima opkomst s’ middags met een achttal heren die voor de racefiets had gekozen voor een mooie toertocht op de weg, goede keuze, want zoals gezegd de omstandigheden waren voortreffelijk.
Maar ook een achttal mountainbikers die zich verdeelden in twee groepen en de mooie weliswaar overbekende routes van Neerkant en Liessel reden. Daarbij was er een kleine groep A renners die ook Vlierden er nog bij pakte en meteen kennis kon maken met alweer een uitbreiding van die Bikkels route. Een recht pad was ingeleverd voor een fonkelnieuwe technische lus met een achttal heuveltjes. Het liep nog niet zo lekker, met name de klimmetjes vanwege het nog losse zand. Maar dat zal zienderogen verbeteren de komende tijd. Hiermee is deze route alweer een stuk aantrekkelijker geworden. Meijel werd door de meesten gemeden omdat er motorcrossactiviteiten waren en men elkaar niet in de wielen wil rijden.
Dan was er nog een vijftal heren present s’ avonds voor de Nightbike in Asten. Deze mannen meldden een hele mooie 40 km lange tocht, bestaande uit de Astense bossen en buitengebied. Daarbij waren er diverse kunstmatige hindernissen gebouwd en werd door een aantal bedrijven en gelegenheden gereden. Dat in combinatie met de uitdaging met fietsverlichting de donkere bossen te verkennen op de mountainbike gaf het geheel net wat extra’s. Een mooie belevenis.

Op zondag weer een prima opkomst, maar nu louter dikke banden. Vier heren reden naar Nederweert voor de georganiseerde Kacheltocht en waren op tijd weer terug na zo’n 80 km.
Dan een heren B groep van negen liefhebbers die evenals de heren A naar de Heldense bossen togen. De heren A groep deelde zich op in een viertal en een vijftal, erg bevorderlijk voor lekker door te kunnen rijden in het technische fietsparadijs. Want dat zijn de Heldense bossen. De paadjes lagen er fantastisch bij ondanks de op sommige plekken gigantische boswerkzaamheden. Op een enkele heuvel nog was los zand, maar sinds de introductie van de 29-er levert dat ook steeds minder problemen op. Het was overigens druk met fietsers in de bossen, logisch gezien de fantastische herfstomstandigheden. Op de terugweg nog even druk met wandelaars vanuit Meijel die de Siem als pauzeplaats hadden en de Nostalgie als vertrek en finish plaats. Dus veel leven in de brouwerij in en om Meijel. De gezellige afsluiting met de bekende lekkere soep en een biertje na de koffie konden uiteraard niet ontbreken. Prachtig zonnig fietsweekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *