Weekend 7 en 8 mei

Zaterdag 7 mei: Damesgroep: Hulsberg

Om even na 9.00 uur zijn 11 liefhebbers in Hulsberg voor een ronde van 75 km door het Limburgse heuvelland, met name door de gemeente Nuth. In het begin glooiend, wat later komen de echte klimmetjes zoals de Geulhemmerberg en met name die naar Huls is lang en redelijk pittig. Op de Fromberg is het uitzicht fantastisch en iedereen geniet met volle teugen. Na afloop zijn we te gast bij Hubert (die uiteraard ook mee heeft gefietst) en Els Vos. Onder het genot van een kop koffie en lekker stuk vlaai praten we in de tuin nog na.

Op zondag 7 dames op het plein voor een ronde van 60 km. Ook nu weer een lekker zonnetje en een behoorlijke wind.

De herengroep, achttien in getal, reed op de prachtige zonovergoten zaterdagmiddag de good old Hel van de Peel. Deze gewezen Vélo-tour voert de renners over voornamelijk landelijke weggetjes door het Peelgebied en het stroomgebied van de Maas. Een aantal plaatsen: Helenaveen, Griendtsveen, Ysselsteyn, Heide, Meterik, Castenray. Het landschap verandert en de invloed van de Maas is zichtbaar na Oirlo en Oostrum op weg naar Geijsteren en Maashees. Via Holthees wordt Overloon bereikt, waar voorheen de pauzeplaats was. Nu echter geen pauze, alleen bij het tankstation even de bidons vullen, met dank aan de plaatselijke garagehouder. Mooie wegen naar Vredepeel en Milheeze, even opletten in het centrum van Bakel en bij de oversteek van de weg Helmond-Deurne. Via Vlierden, Liessel en de Hutten naar Neerkant om over de Vuurlinie en Vieruitersten terug naar de Siem te koersen voor de inmiddels traditionele afsluiting met koffie en vlaai. Prima toertocht van 115 km.

Op zondagmorgen een viertal voor de B-groep en zestien liefhebbers voor een vlak rondje Duitsland van bijna 90 km met wegwijzer Jan. Zodoende tijdig weer terug voor Moederdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *