Weekend 9 en 10 april

Damesgroep: Maar liefst 17 liefhebbers voor  de eerste tocht in Zuid-Limburg. De auto’s werden in Valkenburg geparkeerd. Het was nog fris, de zon verschool zich nog achter de wolken. De Sibbe-Grubbe was de opwarmer van de dag en er zouden er nog velen volgen. Niet de zwaarste beklimmingen, die bewaren we voor een volgende keer.

De zon liet zich gauw genoeg goed zien en voelen en het uitzicht was prachtig. De koffiepauze werd in Vijlen gehouden. Daarna hadden we nog een paar echte “Lei” weggetjes. Het werd een mooie ronde van ruim 94 km, met een keer wachten op een paar achterblijvers (lees, ze waren de verkeerde kant opgefietst) en een gebroken ketting.

De herengroep, 15 in getal vertrok vanaf St. Geertruid om vandaar een prachtige klimtocht van 96 km te rijden. Frank en Jac hadden de tocht voorbereid en waren wegwijzer van de dag. Het decor van de eerste helft van de tocht is de Voerstreek, waar een aantal fantastische klimmen en afdalingen wachten. Het verkeersarme gebied is ideaal voor fietsers.  Ongeveer parallel aan de grens met Nederland loopt de route, via plaatsen als St. Maartensvoeren, Teuven, Gemmenich naar de Vaalserberg, waar gelukkig nieuw asfalt lag.  Eenmaal op Nederlands grondgebied echter blijft de tocht van uitstekende kwaliteit. Zonder problemen in een tempo dat niemand in de problemen komt wordt de eindstreep gehaald.

Op de zonovergoten, maar nog wat frisse zondag weer een prima opkomst van 15 heren voor een tocht van 90 km, een combinatie van gedeeltes uit de Hel van de Peel en de Bos en Peel route. Een damesgroep van 9 reed rondje Grubbenvorst van 70 km met Maria als wegwijzer.

Verder op zondag een zestal liefhebbers voor de eerste tocht van de B-groep. Rondje via Baexem, naar Buggenum, langs de Maas naar Hout-Blerick, via Boekend en Lange Hei terug naar Meijel.

Er werd goed op kop gewisseld en met ongeveer 80 km op de teller en een gemiddelde van ruim 28 km/uur een geslaagde start van de B-groep. Het was dus al met al een druk bezet fiets weekend onder voortreffelijke weersomstandigheden!

Volgende week zondag om 8.50 uur hopen we nog meer liefhebbers te begroeten voor deze groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *