Zaterdag 1 juni / Zondag 2 juni

Dames / Heren B: Kastelenroute

Negen dames meldden zich op het plein voor vertrek naar het zuiden. Omdat er maar vier heren van B groep waren besloten zij om met de dames mee te gaan. De auto’s werden geparkeerd in Slenaken om van daaruit naar Teuven te fietsen om de route op te pikken. Het was koud en dat zou de hele tocht zo blijven. In Teuven staat een groot bord “Limburg fietsparadijs” alleen het wegdek weet dat nog niet. De Kastelenroute is op zich een mooie route, nergens vlak en geen steile hellingen en toch 976 hoogtemeters.  Maar de wegen in België zijn hier over het algemeen slecht. Vanwege de kou werd de route zonder pauze gefietst. Nadat de fietsen weer in/op de auto’s stonden werd er koffie/thee/vlaai genuttigd in een restaurant.  Dit lieten we ons goed smaken hoewel de bediening niet echt klantvriendelijk was. Daarna moest nog een probleem met een verkeerd geparkeerde auto worden opgelost. Dit werd goed gedaan door drie heren en konden we toch samen naar Meijel terug rijden.

Heren A: Kleine rond van Limburg

Een zevental liefhebbers voor de mooie bekende ronde Limburg. Het peloton was kleiner dan gewoonlijk omdat een zestal s’morgens de Open Dag Igo-post bezocht. Het ritme van het nummer Hello van Martin Solveigh & Dragonette nog in het hoofd werd begonnen aan de Kleine Ronde. Langs de boorden van de Maas naar Geulle om de Slingerberg en Moorveldsberg te bedwingen. Vervolgens een geleidelijke klim naar Waterval en via Schimmert naar Puth om te pauzeren bij kasteel Terborgh. Vervolgens via Doenrade en Jabeek naar Duits grondgebied, Susterseel, Selfkant en Waldfeucht. Over Maria-Hoop en Montfort naar de stuw in Linne om door het Leudal huiswaarts te koersen. De wind is stevig en de groep heeft de terugweg deze schuin van voren, dus is het werken geblazen. Ondanks dat en de wat lage temperatuur een mooie toertocht van 160 km en toch wat hoogtemeters.
Het eerder genoemde zestal koos s’middags voor rondje Lozen via de knooppunten 18-14-12. Net voor Bree werd het jaagpad langs het kanaal Bocholt-Herentals verlaten en werd een mooie doorsteek naar het gehucht Neerstraat gevonden om zo de blokkade van het jaagpad te omzeilen en het kanaal weer te bereiken. Via Lozen, Weerterbergen, Maarheeze, Someren Eind en Heusden terug naar Meijel waar de fraaie ronde van 110 km wordt afgesloten.

Op zondag een kleinere B groep dan gebruikelijk voor bijna 90 km en dertien gegadigden van de heren A voor rondje Malpie van precies 100 km. In tegenstelling tot zaterdag nu wel volop zon, wel een stevige en frisse NNW wind. Was er sprake van kwade opzet, of was het toeval dat onze voorzitter beide dagen het zwaarste stuk op kop moest rijden? Zeven dames reden een ronde van 60 km door het Brabantse land. Vandaag eindelijk de zon erbij hoewel de wind fris was en stevig waaide.

Met de verwachting van beter weer op komst was deze zonnige dag een zegen voor de fietsliefhebbers, zeker met het Vélo-weekend in het vooruitzicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *