Zaterdag 1 maart: Openingstocht

Behoorlijk goed weer bij de opening van het wegseizoen, de zon die s’morgens zo goed haar best deed was achter wat wolken verdwenen, echter het was droog en een acceptabele temperatuur. Dat bracht veertig gegadigden naar het vertrekpunt, dat rood en geel kleurde. Er ontbrak alleen het groen anders zou het peloton in toepasselijke Vasteloavendskleuren kunnen vertrekken. Echter men was gefocust op het wielrennen, dus werd er in drie groepen vertrokken. Een damesgroep van zeven, inclusief een nieuwe aanwinst, aangevuld met drie heren reed de korte versie van de Vélo-tour Midden Limburg van 70 km. Overigens op vrijdagmiddag al vier dames en twee heren voor een tocht langs de Maas en via Maasbree, Sevenum weer terug onder prima weersomstandigheden.
Een herengroep van vijftien reed richting Swolgen en Lottum en kreeg onderweg een flinke bui te verwerken en dat was minder prettig gezien de toch wel frisse wind. Bij droog weer geen enkel probleem, echter in combinatie met regen minder leuk. Desalniettemin een mooie ronde van 80 km.
Een tweede herengroep van vijftien reed de korte versie van de Vélo-tour Brabant met als keerpunt Sterksel. In Maarheeze even verwarring omdat de carnavalsoptocht op de route aan het trekken was. Dus even een omweggetje zoeken om deze tocht niet lastig te vallen. Overigens waren hier, evenals zondag in Meijel, de oude Vélo-truien in een heuse ploeg-tijdrit te bewonderen. Op de terugweg wordt besloten een extraatje mee te pikken nabij Lierop om in de contreien van Someren de route weer op te pikken. In totaal bijna 90 km fietsplezier voor deze groep. Een heel goed begin van het wegseizoen en een veelbelovende opkomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *