Zaterdag 1 oktober: Meerlo / Molenbeersel.

Op zaterdagmorgen een prima opkomst van twintig leden in de Simonshoekse bossen om onder regie van de ATB werkgroep in het bos aan de ATB route te werken. De contouren van het parcours worden inmiddels duidelijk, het wordt een hele aantrekkelijke route met de nodige bochten en heuveltjes. De aanwezigen werkten stevig door en zodoende werd ruim 2 km voorbereid. Enkele dames hadden om 10 uur koffie met een goed stuk vlaai klaar staan voor de vrijwilligers. Zowel de arbeidsvreugde als de stemming zaten er goed in deze mooie morgen. Het zou een mooie nazomerdag worden.

Dan s’ middags naar het fietsen. De heren B groep telde negen liefhebbers en reden ronde Molenbeersel van 90 km. Opmerkelijk werd hier het tempo van C. en C. genoemd, die niet geleden hadden van hun inzet in de het bos. Mooie ronde.

Heren A telde tien gegadigden en kozen voor rondje Meerlo. Via de Vosberg en Lange Hout naar Boekend is een mooi gedeelte. Het merendeel heeft de handen flink uit de mouwen gestoken s’ morgen in het bos, dus je zou een iets bescheiden tempo verwachten. Niets bleek minder waar, een teken dat het conditioneel goed zit, iets wat natuurlijk niet vreemd is aan het einde van een intensief wegseizoen. Maar toch. In de bebouwing van Boekend een tandje lager en al snel weer op de oude voet verder naar Grubbenvorst. Even het spoor bijster, maar dit wordt weer gevonden voor Lottum. Parallel aan de Maas naar Broekhuizen. Mooi buitengebied op weg naar Meerlo. Via Oirlo naar Horst America om over Kronenberg naar de Kerkkuilenweg in Evertsoord te rijden. Het viaduct over de A67 betekent zoals gebruikelijk een sprint naar boven. Dat is het seintje voor een tempoversnelling tot ver in de Vieruitersten op weg naar de koffie bij de Siem na een leuke en snelle tocht van ruim 90 km. Hier wordt nog even samen met de B groep gezellig nagekaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *