Zaterdag 10 augustus: Meinweg

Elf liefhebbers, een mix van heren A en B fietsers aan het vertrek op zaterdagmiddag. Mooie omstandigheden, maar wel een behoorlijke westenwind. Er werd gekozen voor rondje Meinweg van bijna 100 km. Prima toertocht met het laatste gedeelte een paar sterke mannen op kop om de groep wat uit de wind te houden.
Een drietal was overigens s’morgens al vroeg vertrokken voor een klimronde in de Eifel, rondje Kornelimunster van ruim 130 km en 2000 hoogtemeters. Hier werd stevig doorgereden, prima omstandigheden, al was het wat koel bij vertrek en tijdens sommige afdalingen in bosgebied.
Op zondagmorgen wisselden bewolking en zonnige perioden elkaar af, wel een aangename fietstemperatuur en de wind was wat in kracht afgenomen ten opzichte van zaterdag. Dus een grote schare fietsers aan het vertrek. Klokslag 9.00 uur vertrekken de drie bekende groepen voor hun zondagmorgentocht. De grootste groep, steevast de B rijders, zestien in getal, reed ronde Achelse Kluis van 90 km, een mooie ronde door het Brabants landschap. Elf A heren reden een geïmproviseerde tocht van bijna 100 km. Bekende weg door het Weerter bos en langs Weerterbergen naar de Zuid- Willemsvaart in Weert. Rondje Bree werd afgebroken om in de contreien van Stramproy wat draai en keer werk te verrichten en een stukje België mee te pikken op weg naar weer bekende weg in Neeritter.
Vandaar via Thorn, Pol, Horn en het Leudal terug naar Meijel. Mooie toertocht.
Uiteraard was ook onze damesgroep actief deze morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *