Zaterdag 10 juli Wellsche Hut

Deze tropische zaterdag stond in het teken van de Wellsche Hut. Beide groepen immers, zowel de dames als de herengroep, had dit als keerpunt. De damesgroep vertrok wijselijk s’morgens. Dat zou de herengroep ook gedaan hebben, ware het niet dat een aantal vaste klanten pas s’middags kon vertrekken.

Toch een respectabel aantal van negen bij de heren, terwijl een aantal renners, al in vroege morgen individueel een ronde had afgelegd. Een nieuwe opening van Huib naar Blitterswijck over louter binnenwegen betekende een stevige verbetering van de route, ondanks wat meer keer- en draaiwerk.

In Well voorbij kasteel Well gaat het naar het keerpunt van de route en aan gene zijde van de Maas wordt terug naar het zuiden gekoerst. Even stevig water bijtanken in Arcen, vervolgens via Schandelo en langs het Zwart Water naar Venlo. Via het zuiden van Venlo naar Baarlo en langs de Berckt naar de Meeren om het laatste gedeelte terug naar Meijel te fietsen. De laatste 15 km van de 120 km lange route wordt erg ontspannen gereden, want de buitengewoon hoge temperaturen begonnen hun tol te eisen. Ondanks de moeilijke omstandigheden een prima geslaagde fietsdag.

Op zondagmorgen een zestiental heren en twee kleine damesgroepjes en wederom een zonovergoten dag. De herengroep koos voor de 105 km lange tocht 18-14-12. Dat houdt in : de opening van rondje “Bels” en nabij Molenbeersel het volgen van de genoemde knooppunten tot Lozen. Enkele malen wat improviseren vanwege wegwerkzaamheden, maar al vlot gaat het weer via Weert en het Weerterbos naar Someren Eind en retour naar Meijel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *