Zaterdag 10 november: Witte Stein

De voorspelde regen bleef uit op zaterdag en dat betekende een achttal aan het vertrek s’ middags. De vier snelle mannen van het peloton kozen voor de geagendeerde tocht onder leiding van Jos Reinders nabij de Witte Stein in Reuver. De groep maakte er een prachtige tocht in de heuvelachtige grensbossen tot aan Herkenbosch toe. De totaalafstand bedroeg bij thuiskomst 90 km en het gemiddelde was te hoog om te melden. Jos, bedankt voor het voorrijden! Het overige viertal koos voor een wat rustigere ronde rondom Meijel.
Zondag was een prachtige zonovergoten najaarsdag en dat betekende, zoals gebruikelijk eigenlijk al het hele seizoen, een voortreffelijke opkomst. In totaal 22 heren verdeeld over twee groepen. De B-groep koos voor de permanente ATB routes van Liessel en Asten, daarmee hun dagafstand op 50 km zettend. De A groep vertrok via de puckelpiste langs de kanalen naar Helenaveen, vervolgens een stukje verbindingsroute naar de bossen van Kronenberg en Sevenum. Daar wordt een prachtig parcours over soms verborgen paadjes gereden. Voorbeeldig wordt een grote groep wandelaars al groetend gepasseerd en die kunnen wat gekeuvel wel waarderen. Mooi, beide groepen tevreden, zoals het hoort!
Even uitkijken voor de graafwerkzaamheden voor de gasleiding die midden door de bossen loopt. Op de terugweg wordt nog 10 km Grashoekse bossen meegepikt om daarna langs de kanalen naar de koffie en het nakletsen te koersen. Mooie ATB-tocht van bijna 60 km.
De damesgroep, zes in getal, reed in het mooie Leudal ook een prima ronde. Concluderend een prachtig fietsweekend onder de best denkbare omstandigheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *