Zaterdag 11 maart: Meerlo / Achelse Kluis.

Na een week met 50 mm regen en veel wind was het deze zaterdag mooi voorjaarsweer. Althans zo begon de dag en het zou na de middag snel bewolkt worden, maar het bleef droog. Iets minder mooie omstandigheden dan voorspeld, echter prima weer om te fietsen.
Dus een goede opkomst na de middag. Een grote groep heren B van vijftien, die in twee groepen ronde Meerlo hadden gekozen. Via Koningslust en Kronenberg richting Grubbenvorst en vanaf Lottum parallel aan de Maas naar Blitterswijck en het keerpunt Meerlo. Grotendeels de wind van achteren tot Meerlo. De terugweg dus wat harder werken via Castenray weer richting Kronenberg. Via Evertsoord en Helenaveen naar eindstation de Siem na bijna 90 km mooie toertocht.
Heren A telde dertien gegadigden en hier stond Achelse Kluis linksom, een toerversie van de B groep, op het programma. Via Ospeldijk door buitengebied richting Someren-Heide en door het centrum van Maarheeze. Een mooi stukje Brabant, ondanks de soms wat stuiterende klinkerwegen, naar Leenderstrijp en terug naar Budel-Cranendonck. In dit gedeelte zit een stuk fietspad van matige kwaliteit en eigenlijk te smal voor zo’n relatief grote groep. Dat geldt ook voor het gedeelte vanaf Budel-Cranendonck naar het fietspad langs de Geuzendijk. Dus extra opletten is het devies en de kopmannen houden hier goed rekening mee en passen de snelheid wat aan. Zonder problemen door het bos Weerter- en Budelerbergen richting Laar. Een paar viaducten worden met verhoogde snelheid genomen, voor de rest een mooi gelijkmatig tempo. In een noordelijke boog om Nederweert heen en over de Niesakkerbrug naar de overzijde van de Noordervaart. Over aan het Kruis en Caluna terug naar de Stoep en op naar de Siem die na ruim 85 km bereikt wordt. Aardige rit, met uitzondering van een paar stukken genoemde fietspaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *