Zaterdag 12 april: Zuid Limburg/ Overloon / Rondje Duitsland

De heren A groep had rondje Jack in Zuid Limburg op het programma staan als vervanger van de afgelaste toertocht vanuit Overloon. Er werd in Valkenburg vertrokken door de groep van elf renners in een deken van mist en temperaturen van een graad of zes. De kou was snel verdwenen want binnen de vijf km kwam de Sibbergrubbe en was iedereen snel opgewarmd. Mistig zou het ruim een uur blijven, de mist was zelfs zo dik dat er twee kwijt gereden werden. Of was er een andere reden dat het tweetal verkeerd reed? We zijn er niet achter gekomen. Het betekende wel ruim een kwartier wachten tot de hergroepering. De route voerde de groep naar het zuiden en een stuk Belgische Voerstreek werd meegenomen vanaf Teuven. Een paar prachtige klimmen en afdalingen in dit rustige gebied. Ter hoogte van Eperheide wordt Nederland weer binnen gereden op weg naar de wat langere klim van de dag, de Camerig. Huub, ijzersterk deze dag, snelde met een tweetal sterke mannen naar boven en daarachter werd menig robbertje uitgevochten om niet teveel terrein te verliezen op dat drietal. Boven vallen de verschillen uiteindelijk mee en na het banaantje wordt verder gekoerst. Na de heerlijke afdaling van de Camerig gaat het via Raren en Wolfhaag naar Gemmenich om de achterkant van de Vaalserberg te beklimmen. De zon heeft inmiddels al een tijdje haar best gedaan en de mist is volledig verdwenen. Na wat overleg wordt besloten koffie met vlaai te nemen in Vijlen in uitbaterij A gen Kirk. De specialiteit Nonnekesvlaai smaakt heerlijk. Dan volgt het finale gedeelte via Mechelen, Partij en Gulpen naar Ingber en Wijlre. De alternatieve klim van de Eyserbosweg was minder zwaar, maar toch nog pittig, omdat die net even langer aanhield en er een straf tempo gehanteerd werd. Prachtige buitenaf weggetjes, weinig verkeer, en mooie vergezichten vallen het peloton ten deel, evenals de prachtig in bloei staande fruitboomgaarden. Een extra lusje richting Voerendaal en de klim nabij Colmont levert een verrassing op. Huub, onze jongeling, was heer en meester deze zaterdag en tikte steeds als eerste aan op elke top. Echter, op de laatste klim had hij onvoldoende rekening gehouden met de explosiviteit van onze oudste renner. Jan verraste hem volledig met een ijzersterke jump. Leuk moment.
Redelijk relaxt terugfietsen naar het vertrekpunt, waar teruggekeken kan worden op een zeer fraaie tocht van 105 km en 1700 hm. Jack, bedankt voor de voorbereiding!

De afgelaste Djeenztocht van Overloon werd door 8 man van de B groep met behulp van Garmin toch gefietst.
In Oefelt de Maas over door Duitsland richting Klever-Reichswald met een mooie klim.
Ook in Bredeweg, Berg en Dal, Beek en Groesbeek de nodige kuitenbijters.
De Maas weer over van Linden naar Beers, waar de weg was geblokkeerd omdat de bestaande brug er niet meer stond. Snel een andere route genomen en via een 6 tal dorpen naar het eindpunt waar de teller 135 km aangaf en 550 hoogtemeters. Mooie tocht  die volgend jaar weer op de kalender mag.

Zes dames en drie heren op het plein voor het bekende rondje Duitsland van Hein. Fris maar mooi helder weer. Richting de Maas is het mistig en dus nog frisser. Bij de Maasbrug in Venlo is het echter weer helder. Bij het restaurant aan de Wittsee werd gestopt voor Kaffee und Kuchen. Rond de klok van 13.45 uur weer terug in Meijel. Mooie tocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *