Zaterdag 12 juli: Kornelimunster / Slingerberg / Maaseik

Voor heren B stond ronde Slingerberg op het programma, terwijl een gedeelte van heren A een klimronde in de Eifel vanuit het inmiddels veelvuldig bezochte Kornelimunster in de planning had. Het was s ’morgens wat grijs en druilerig, dus maar drie heren voor ronde Slingerberg. Een begin met wat motregen, maar al snel zou het opklaren hoe meer ze naar het zuiden koersten. De Slingerberg, Moorveldsberg en op de terugweg de Maasberg in Elsloo zijn leuke klimmen. In Berg naar de Belgische kant van de Maas via het veer en dan een prachtig stuk buurland op weg naar huis terug. Een mooie ronde van Jan van in totaal bijna 160 km.
Een vijftal heren A had geluk in de Eifel, het bleef de gehele dag droog, al was er soms wat dreiging in de vorm van wat donkere luchten. Vanaf 500 m hoogte was het steevast grijs, maar het bleef droog en de temperatuur bleef op 18 graden, prima omstandigheden voor een klimtocht. De bekende klimronde was wat uitgebreid en op een aantal punten wat aangepast. Met name in de omgeving van Gemund op weg naar Herhahn een mooie maar steile klim, die boven wat afvlakt en dan kan het groepje van de prachtige vergezichten genieten. Heimbach en Mariawald zitten er deze keer niet in, een mooie lange klim ten westen hiervan wel. Vanaf Schleiden een zuidelijke lus extra en de bekende steile klim in Hammer wordt nu afgedaald. Maar een verassing wacht het groepje in de vorm van een alternatief voor Hammer, een uitermate steile en toch lange klim in Widdau. Vanaf dan valt het met het klimmen mee, even pauzeren in het oude centrum van Monschau en dan het finale gedeelte terug naar het startpunt. Het gas gaat erop en elke renner kan maar even op kop blijven, de verzuring eist bij iedereen zijn tol. Een prachtige klimronde van 152 km en ruim 2700 hm. Laagste punt is 250 m en het hoogste punt is 620 m.
S ’middags reed heren A ronde Maaseik van 110 km, even wat motregen, maar het overgrote deel van de tocht bleef het droog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *