Zaterdag 13 april: Lozen, Achelse Kluis, Djeenz Heuvelenclassic Overloon

Het voorjaar deed eindelijk haar intrede deze zaterdag. De damesgroep koos voor Achelse kluis/Lozen. Het hele “Alpenteam” was present op deze toch nog frisse zaterdagmorgen. Er kon dus goed doorgeschoven worden zodat op kop rijden voor niemand een probleem werd. In Ospeldijk sloot nog een lid van de Heren B groep aan. Tussen Nederweert en Maarheeze een lekke band. Dit euvel werd snel verholpen en kon de groep weer snel verder. Het was de bedoeling om in Lozen te stoppen voor een kop koffie, maar helaas de horecagelegenheid was nog niet open. Dan maar in Stramproy. Toen we daar binnen zaten viel er een malse bui. Door opspattend water werden we toch nog een beetje nat en konden de fietsen weer een poetsbeurt gebruiken. Na 100 km weer terug in Meijel.
Een zestal heren B reed ronde Achelse Kluis van ruim 100 km.
Heren A reed voor de eerste maal de Djeenz Heuvelenclassic vanuit Overloon. De organiserende vereniging Toerklub Overloon had een formidabele toertocht van 130 km uitgezet, een driesterrentocht notabene. De prima uitgepijlde tocht ging via Oeffelt, waar de brug over de Maas wordt genomen, naar Gennep en het Duitse Hommersum. Prachtig landelijk riviergebied en evenzo mooie weggetjes. Voordat de pauzeplaats in De Horst-Groesbeek wordt bereikt, eerst een drietal mooie klimmen op Duits gebied in het Klever Reichswald. Op de eerste klim wat slecht wegdek, maar prachtig gebied en de klimmen duren wat langer dan gedacht. De klim en afdaling naar Grafwegen is bekend, alleen in tegengestelde richting uit onze tocht naar Berg en Dal. Tussen Mook en Groesbeek een paar fraaie klimmetjes en dan koffie. Vervolgens de bekende klim naar Berg en Dal. Tussen Berg en Dal en Ubbergen volgen snel achter elkaar drie felle klimmen, waar het negental zich op stuk kan bijten. Na de Heilige Landstichting nog wat glooiingen en dan is het klimwerk voorbij. Er werd een pittige terugweg verwacht, maar ondanks een behoorlijke tegenwind viel het ongemak erg mee, omdat de groep vaak in de beschutting kon koersen van bossen, hagen en boerderijen. Een opmerkelijk lek net voor Rijkevoort en er was bij een aantal meer oog voor omgevingsfactoren dan voor het bandje wisselen.
Kortom een prachtige toertocht met ruim 600 hoogtemeters en prima georganiseerd. Verdient een vaste plaats op de kalender, was de unanieme conclusie!
Overigens was er nog een tweetal diehards die met succes de toerversie Amstel-Gold van 150 km op vrijdag op hun naam geschreven heeft!

Zondag 14 april:
Nog bewolkt, maar aantrekkelijke temperaturen op zondagmorgen en dat zou gedurende de dag alleen maar beter worden. De damesgroep reed een relatief korte ronde in eigen omgeving na de inspanningen van zaterdag. Heren-B, een twaalftal gegadigden, reden het bekende rondje België van 90 km. Alles liep voorspoedig. Tenslotte Heren-A, ook een twaalftal, kozen voor Achelse Kluis met keerpunt Borkel en Schaft. In natuurgebied de Malpie en het Leenderbos even uitkijken voor tegenliggers en dan is het fietspad alweer verleden tijd. Op de terugweg tweemaal lek als gevolg van een vervelende spijker. Gevolg, een kwartiertje later thuis na een hele mooie en soms snelle tocht van 100 km. Veel leden actief in een prima fietsweekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *