Zaterdag 13 januari: Schadijkse bossen / Heldense bossen.

Een wat gure noordoosten wind op zaterdagmiddag, maar het was droog en ook de voorgaande dagen waren zo goed als droog. Dat zijn goede berichten voor mountainbikers en veldrijders. De diverse parcoursen liggen er dan immers goed bij. Heren B reed met een achttal naar de mooie en prima onderhouden baan van de Schaak in de Schadijkse bossen van Horst. De bijna 20 km lange aaneenschakeling van bijna alleen maar singletracks is een waar ATB paradijs. Mooie klimmetjes en evenzo mooie kombochten, een afwisseling van bochten en wat rechtere stukken. Dus ligt de snelheid hoog. Op en neer naar de bossen betekent ook al een afstand van zo’n 40 km. Moegestreden maar voldaan keert de groep terug na 60 km voor een biertje bij de Siem.
Heren A had Beegderheide op het programma staan en dus een half uurtje eerder vertrekken. Er was weinig belangstelling en het aantal deelnemers bleef bij drie steken. Het drietal besloot bij gebrek aan voldoende terreinkennis van de Beegderheide dan voor het Leudal te kiezen. Via Evertje naar Frerichsoord en langs de Noordervaart richting de Stoep is het pad nog nat, modderig en behoorlijk slecht. Dat beloofde niet veel goeds voor het Leudal, dus werd besloten het roer om te gooien naar de Heldense bossen. Langs het Neers kanaaltje naar de Neerse weg en het Bovenste bos. Keuperheide is het eerste deel van de tocht, vervolgens de Kesselse weg over. Hier moet het terrein rond de camping vermeden worden wegens de omvangrijke boswerkzaamheden. Het drietal maakt een heerlijke ronde in de mooie Heldense bossen. Ietwat zorgelijk is het feit dat er steeds meer paadjes bij gevonden, beter gezegd bij gemaakt worden, in deze bossen. Iets wat mogelijk op weerstand stuit, hopelijk zijn de fietsers daar wat voorzichtig mee. De terugweg gaat via Egchel naar de Noordervaart en door de Snep naar eindstation de Siem. De totale afstand bedraagt tegen de 65 km en de omstandigheden waren voortreffelijk.
Een enkeling op de wegfiets en een enkeling die de lange tocht naar de Bakelse bossen erop had zitten, vulden het gezelschap aan bij de Siem.
De damesgroep kreeg van Erwin op het technische parcours in Liessel een heuse ATB clinic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *