Zaterdag 13 mei

Damesgroep / heren B-groep: Afferden

Vanwege de noord-westen wind is gekozen voor rondje Afferden. Vijf dames en zeven heren vertrekken om 11.00 uur richting Neerkant. Tussen Helenaveen en Griendtsveen krijgen we een buitje. Het dichte bladerdek van de bomen houdt veel tegen en even later is het weer droog en dat blijft de rest van de tocht ook zo. Er wordt goed en gedisciplineerd gefietst. De wegen zijn vrij rustig en iedereen geniet van het afwisselende landschap. Om 15.00 uur komen we bij de Siem aan waar we ons de koffie met vlaai goed laten smaken.

Op zondag 7 dames en 1 heer. Via Beringe, Grashoek, Sevenum, Kronenberg naar Meterik. Vervolgens onder Leunen en Venray door naar Merselo. Via Ysselsteyn weer richting Griendtsveen, over Leegveld terug naar Neerkant en Meijel. Het was fris maar een mooie tocht van 65 km.

Herengroep: Hel van de Peel

De herengroep reed op zaterdag de prachtige good old Hel van de Peel. Het eerste gedeelte deed deze tocht zijn naam eer aan. Het veertien koppige peloton werd verrast door een flinke regenbui. In combinatie met de lage temperatuur was dit geen pretje. Gelukkig bleef het na deze koude douche droog en eindigde de verder mooie tocht na ruim 115 km bij de Siem met koffie en vlaai.

Op zondag prima omstandigheden, ietwat fris bij vertrek, voor de wekelijkse morgentocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *