Zaterdag 15 april: Meinweg / rondje Duitsland / Grubbenvorst.

Na wat lichte regen in de morgen was en bleef het droog na de middag. Wel veel bewolking en een stevige noordwesten wind. De heren B groep telde negen gegadigden voor rondje Duitsland onder navigatie van Jan Korsten, die dat gebied kent als zijn broekzak. Een hele leuke tocht met toch de nodige klimmetjes. De wind noopte de renners tot stevig werken. Even wat meer oponthoud, eigenlijk analoog aan de Limburg gangers van vrijdag. Een gescheurde buitenband gaf wat problemen en wederom het bekende stukje canvas dat uitkomst bracht. Desondanks tevreden fietsers na afloop van hun 110 km lange toertocht.
Heren A telde tien liefhebbers voor ronde Meinweg die op de toerkalender stond. Vier van hen waren de Amstel Gold rijders van vrijdag en die legden hun prioriteit bij een hersteltraining. Dus begon het overblijvende zestal aan hun ronde Meinweg van 98 km. Er werd stevig doorgefietst, veelal profiterend van de sterke wind, maar uiteraard moet dat gecompenseerd worden door hard werken tegen diezelfde wind in, met name op de terugweg. Aan de verhitte hoofden was hun inzet na afloop af te lezen.
Het viertal Limburg gangers koos voor een aaneenschakeling van stukken die deel uitmaken van bekende tochten via Kessel naar Grubbenvorst en over Kronenberg en Grashoek terug naar de Siem, waar de afstand op ruim 80 km uitkomt. Het groepje peddelde lekker op een wat lagere intensiteit dan gebruikelijk om het herstel na hun 160 km klimtocht te bevorderen. Dat ging niet overal zoals gepland, want wind in fietsen gaat veelal gepaard met wat meer inzet. Alle groepen kwamen samen bij de Siem voor de koffie met paaseitje en onder het genot van een pint werd vooruitgekeken naar de Amstel Gold race voor heren en dames op paaszondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *