Zaterdag 15 juli: Duitsland.

Heel goed weer voor toertochten. Heren B telde met vertrek om 13.00 uur tien liefhebbers voor rondje Duitsland versie Hein onder navigatie van Jan, die elk weggetje in die omgeving kent. Een renner sloot pas halverwege aan omdat thuis bleek dat zijn band plat stond en niet meer tijdig aan het vertrek kon zijn. Uiteindelijk vond hij toch aansluiting bij de rest toen die net een lek aan het verhelpen waren. Een aantal leuke klimmetjes in combinatie met de mooie route van 105 km gaf de fietsers veel voldoening.
Bij de A groep was de belangstelling wat minder. De geagendeerde tocht Aywaille-Bastogne-Aywaille telde welgeteld nul liefhebbers. Dus vertrok een tweetal om 8.30 uur voor de hele mooie ronde Belgische Kempenroute van bijna 130 km. De wind was niet echt sterk, maar het tempo was vrij stevig en na afloop voelden de benen zwaar, althans bij de verslaggever.
Terwijl het tweetal onder het genot van een welverdiend stuk vlaai wat uitrustte vertrok een drietal A renners voor ronde Maaseik van tegen de 100 km. Later bleek dat ook hier een renner stevig af had moeten zien. Mooie routes en prima tochten, ondanks de wat geringere deelname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *