Zaterdag 15 oktober: Maaseik / ATB Leudal.

Op zaterdagmorgen was er nog het nodige werk aan het ATB parcours en het aanwezige tiental deed wederom haar best om stobben en andere obstakels te verwijderen.

Na de middag werd er uiteraard gefietst en de regenval van de nacht ervoor en trouwens ook nog wat s’ morgens zaaide toch wat twijfel in het peloton wat fietskeuze betrof. Een negental heren B rijders koos gretig voor het initiatief van Jan om met de ATB route Leudal te kiezen. Een mooie mix van verharde, semi-verharde wegen en prachtige singeltracks in de bossen. De opening na de aanloop over verharde weg bevindt zich in de Heldense bossen. De doorsteek naar het Leudal is deels verhard. Het Leudal staat bekend om de prachtige paadjes en heuvels en het is er goed begaanbaar ondanks dat de bodem na de langdurige droogte nog nauwelijks in staat bleek het gevallen water op te nemen. Mooie technische afsluiting van het bosgedeelte zijn de heuvels van Kirkelsberg in de bossen van Roggel. Het losse zand noopt de renners tot even afstappen. Tevreden terug naar de Nostalgie ditmaal omdat de Siem besproken was voor een besloten feest. Een drietal heren A mountainbikers besloot het zo goed als maagdelijke Meijelse parcours te testen in combinatie met het losse zand in Neerkant. Het commentaar na afloop was duidelijke: “kapot”!.

Dan een viertal A rijders die voor de wegfiets kozen. Het natte wegdek droogde zienderogen, want het was inmiddels een prachtige zonnige najaarsdag geworden. Wel een stevige zuidwesten wind. De keuze viel op rondje Maaseik van bijna 100 km. Een pittige tocht met vier man, want ondanks windkracht vier werd het tempo stevig gehouden. Het keerpunt Maaseik bracht verlichting want de terugweg kon veelvuldig van dezelfde windkracht geprofiteerd worden. Hele mooie najaarstocht onder prima condities.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *