Zaterdag 17 augustus: Vélo-dag

Zaterdagavond was de traditionele Vélo-dag, ditmaal alleen een avondprogramma. Ruim 50 man hebben genoten van de BBQ en een gezellig samenzijn op camping Frerichsoord. Na de BBQ had de organisatie gezorgd voor een aantal leuke spellen. In 7 teams werd de onderlinge strijd aangegaan. Kratten stapelen terwijl een teamlid omhoog gehesen werd met een kraan, beschikbaar gesteld door Adriaans. Het maken van 5 letterwoorden. Elk teamlid had een bord om met voor en achter een letter. In een zo kort mogelijke tijd een aantal woorden maken. Niet iedereen had snel genoeg in de gaten op welke plek ze moesten staan. Daarna nog het stapelen van moeren. Het omstapelen van een stapel plastic bekertjes wat nogal wat coördinatie vroeg omdat je om en om je linker en rechterarm op de rug moest houden. Ten slotte nog het tissue spel. Ook hier met om en om links en rechts zo snel mogelijk een doos tissues leeg maken. Na afloop leek het wel een winterlandschap met alle tissues die op een hoop lagen.
De organisatie heeft de verliezers aangewezen om voor volgend jaar de organisatie op zich te nemen en de winnaars werden getrakteerd op eens schaal lekkere knabbels. En zoals echte winnaars werd dit gedeeld met de andere aanwezigen. Tot ruim na middernacht kon op het buitenterras nog nagepraat worden. Het weer was super.
Al met al weer een geslaagd evenement. Organisatie, erg bedankt!

S’morgens is er zowel door de A als de B-groep  en ook de damesgroep een lange tocht gemaakt. De B groep reed rondje Slingerberg van 140 km. Helaas niet helemaal zonder schade, een tweetal valpartijen maakten wat pijnlijk het belang van gedisciplineerd fietsen en signalen geven duidelijk. Gelukkig bleef het bij schaafwonden en wat materiele schade.
De A renners, acht in getal, reden de Peter Winnen Classic vanuit Meijel en de wind op kop op de terugweg bleek wat zwaar opgeteld bij de 185 km en het wat hoge tempo. Ook de damesgroep (5 dames en 4 heren) reden de Peter Winnen Classic, 125 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *