Zaterdag 17 januari: Beegderheide / Stramproy

De weersverwachtingen voor zondag waren niet best, dus hadden veel fietsliefhebbers besloten zaterdagmiddag in elk geval de fiets van stal te halen. Meer dan dertig gegadigden waren present, duidelijk meer dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar op zaterdag. Er was volop zon, de verharde wegen waren grotendeels droog, de bossen zouden er nog wat drassig bij kunnen liggen, de grond was immers verzadigd door de veelvuldige buien voorafgaand aan deze fraaie zaterdag. Dus een verdeeld gezelschap wat de fietskeuze betrof, eensgezind echter was het enthousiasme om een tocht te rijden. De damesgroep had voor de MTB gekozen, evenals een grote groep heren B en een viertal heren A. Onafhankelijk van elkaar kozen deze MTB-ers voor de geplande toertocht Beegderheide. Dat betekent via de bossen van Heibloem, waar nog echt een slecht begaanbaar pad in zat, naar het Leudal. Hier werd gekozen voor de minst drassige stukken en men kon behoorlijk doorfietsen op redelijk tot goed begaanbare ondergrond. De doorsteek naar Beegderheide betekent een stukje verharde weg, maar dan volgt een mooi stukje hei aan de overzijde van de Napoleonsweg. De heren A rijden terug via het technische gedeelte van Kirkelsberg, een prachtig heuvelachtig parcours tussen Roggel en Heythuysen. Langs het kanaal terug naar de Siem, waar na 68 km gezellig wordt afgesloten.
Een elftal heren had voor een toertocht op de weg gekozen. Het gezelschap bestond pakweg voor de helft uit MTB-ers en voor de helft uit racefietsers. Het werd een redelijk ontspannen tocht van ruim 75 km, met als keerpunt Stramproy. Ondanks de temperatuur van vijf graden leek het wel een voorjaarstocht. De zon had al behoorlijk kracht en de wind viel mee, dus geweldige omstandigheden voor deze wegtocht. Welke fiets ook gekozen werd deze middag, iedereen kon meer dan tevreden terugkijken op een zeer geslaagde fietsmiddag.

De omstandigheden op zondag vielen toch nog wel mee voor een veldtoertocht, al waren er wel wat buitjes met wat natte sneeuw. De weg lonkte niet echt. Ondanks deze tot twijfel leidende omstandigheden, toch een tiental renners present, voor het merendeel veldwerk. De zaterdag maakte veel goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *