Zaterdag 10 maart

Zaterdag stond voor de heren het traditionele rondje Achelse Kluis op het programma. Ondanks de miezerige regen om 13.00 en dus een nat wegdek stonden 15 heren klaar voor vertrek om 13.30.

De A en de B groep hebben de tocht samen gefietst. Door het natte wegdek en de modder op meerdere plaatsen, vooral ter hoogte van het Weerterbos, kwamen we er al snel uit te zien als varkens. Het natte wegdek zorgde tevens voor de lekke banden. Eenmaal duurde het banden wisselen wat langer omdat de ventielmaat niet paste. Verder verliep de tocht prima in een lekker tempo.

Zondag was er door het mooie weer een dubbele opkomst. De B groep koos alsnog voor het rondje Achelse Kluis en de A groep ging richting Venray. Na afloop was het nog even gezellig bij de Nostalgie onder het genot van een lekkere kop champignonsoep verzorgd door Mariet.

De B groep zal de komende tijd het programma van de dames volgen en afhankelijk van de deelname zal gekozen worden om in een of twee groepen te fietsen.

 

Damesgroep / Heren B-groep:           Bos en Peel route.

Op zaterdag vier dames en vijf heren van de B-groep om 13.00 uur op het plein. Dan fietsen we samen. Even gewacht tot de regen stopte en toen op weg voor de Bos- en Peelroute. Vele lussen leiden naar Neerkant, Liessel, Vlierden, Deurne, Zeilberg en dan via rustige wegen richting Heide bij Venray. Hoewel de bewolking dicht blijft, valt er geen regen meer. Via America gaat het richting Sevenum, Maasbree, Koningslust. Via Panningen en Beringe bereiken we na 88 km Meijel weer. Een mooie tocht hoewel de fietsen een poetsbeurt kunnen gebruiken.

Op zondagmorgen 8 dames. De route van 60 km had als keerpunt Castenray.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *