Zaterdag 18 mei

Heren A:  Tilff-Bastogne-Tilff

De weersverwachtingen voor de Ardennen waren vrij goed, desondanks maar vijf gegadigden voor de prachtige korte versie Tilff-Bastogne-Tilff van ruim 130 km. Dat bleek te kloppen. De eerste helft van 70 km werd gereden onder een wat bewolkte hemel, maar het bleef droog. In enkele afdalingen was het frisjes, maar meestal volgde snel genoeg een volgende klim en warmde het groepje weer op. Na de pauze in Stavelot brak de zon volledig door en was het een schitterende fietsdag. De klim Côte de Dolembreux naar Sprimont is meteen een prima opwarmer, gevolgd door de lange klim naar Aywaille. Na een lange afdaling volgt de lange geleidelijke klim L’Ancienne Barriere. De volgende in het begin steile heuvel is de St. Jacques op weg naar Côte de Wanne. Na de afdaling wordt besloten de Stockeu als extraatje mee te nemen. Een erg zware klim met gedeeltes van 20 %. Maar wel een goed gevoel als je hem de baas wordt. Even lek na de afdaling op een modderig stuk en dan koffie en tartes au pommes in Stavelot. De Haute Levee is tot op de provinciale weg een erg steile klim en zwakt geleidelijk af. Na een prachtige afdaling krijgen we de bekende Rosier, een parel in het gebied. De volgende op de lijst is de Côte du Maquisard van ruim 2.5 km lang. Dan op weg naar Remouchamps nog wat hoogtemeters, maar vooral afdalen naar de voet van de Redoute met zijn steilste gedeelte van 21 %. Dus even de benen sparen in de afdaling voor de zwaarste klim van de dag. Zonder problemen komt het vijftal boven en dat betekent nog even de Côte de Sprimont beklimmen en heerlijk afdalen van de eerste klim van de dag terug naar het vertrekpunt in Tilff, waar de 2750 hoogtemeters bijgeschreven kunnen worden. Een geweldig mooie fietsdag!

Dames: John Seuren heuveltocht (korte versie)

Het hele Alpenteam compleet vandaag. De auto’s werden in Groot Genhout geparkeerd en om goed 9 uur zaten we op de fiets. Een nieuwe route: de John Seuren tocht wat ingekort. De heren b gingen vandaag deze tocht in zijn geheel fietsen, 115 km.
Het is een heel mooie tocht over rustige b wegen en maar een paar echt steile klimmen erin. Mooie vergezichten vergezelde ons. In Euverem werd gepauzeerd voor koffie en vlaai. Na ruim 90 km waren we terug bij de auto’ s. Net toen we in wilde stappen kwam de herengroep voorbij en brak de zon door (beetje te laat dus).

Heren B-groep: John Seuren heuveltocht

Negen heren voor de tocht van 115 km. Zij parkeerden de auto’s in Jabeek en constateerden hetzelfde als de damesgroep: een heel mooie route.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *