Zaterdag 19 april: Maaseik

Op vrijdag al vier renners actief in Zuid Limburg voor de 150 km van de toerversie Amstel Gold. Daags voor de georganiseerde toertocht, die door bijna 20.000 gegadigden gereden werd. Veel wind en wat lagere temperaturen dan de voorgaande dagen. Maar het viertal maakte er een geweldige tocht van in het schitterende landschap, zoals zondags te bewonderen was tijdens de live uitzending van de Limburgse Klassieker.
Op vrijdag stond voor zowel heren A als B rondje Maaseik van 100 km op de kalender.
Heren A reed de ronde ditmaal met de klok mee, dus vertrekken via Neer. In de omgeving van Maasbracht, Roosteren, Maaseik, Kessenich, Aldeneik moest regelmatig van de route worden afgeweken, vanwege de Kennedymars vanuit Sittard. De stevige wind van achteren op de heenweg betekende hard ploeteren op de terugweg.

De damesgroep, 7 dames en 1 heer, koos vanwege de windrichting de route naar Blerick , een stuk langs de Maas en verder naar Grubbenvorst. Met de wind in de rug ging het voorspoedig weer terug naar Meijel.

De beloning voor alle renners en rensters mocht er zijn: bij de Siem stond aardbeienvlaai klaar, geschonken door de gebroeders Jan en Gerrit van de Werf. Enkele fietsers die in eigen omgeving gebleven waren sloten zich ook nog aan en iedereen liet zich deze verse aardbeien goed smaken. Het peloton kon dit gebaar zeer waarderen en we hopen dan ook dat het een uitstekend aardbeienseizoen gaat worden. Mannen, bedankt!
Op zondag Eerste Paasdag een handjevol heren present en die reden in gezelschap van de Neerkantse Wielervrienden een mooie ronde van 75 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *