Zaterdag 19 mei

Damesgroep / Heren B: Wellsche Hut

Eindelijk, de zon en een goede temperatuur. Zes dames en acht heren vertrekken deze zaterdag met de wind in de rug richting Beringe, Koningslust, Maasbree naar Sevenum. Daar krijgen we een obstakel te verwerken: de nieuwe fietsbrug over de autoweg. De brug eindigt echter met trappen.

Dan gaat het verder via Grubbenvorst naar Lottum, stukje langs de Maas naar Blitterwijck. Bij Well steken we de Maas over en fietsen door het Nationaal Park de Maasduinen naar de  Wellsche Hut. Daar nemen we de tijd voor koffie en vlaai. Vanaf daar hebben we de wind schuin van voor maar het tempo blijft er goed in. Dan krijgt een van de dames tussen Lomm en Velden materiaalpech: een gebroken ketting. Helaas, niemand heeft het juiste materiaal bij zich. Twee heren duwen haar naar Velden naar een “fietsenmaker”, die duidelijk  niet de ervaring van Jan Nijssen heeft. De rest van de groep fiets door en wacht in Venlo bij de stoplichten. De route wordt weer opgepikt maar helaas, vlak bij Baarlo gaat de ketting weer kapot. De dame in kwestie wordt  door de twee heren naar een fietsenmaker in Baarlo geduwd. De rest vervolgt de route naar Meijel. Daar wordt op het terras nog even nagepraat en genoten van het goede weer.

 Op zondag 8 dames voor een ronde van 60 km met als keerpunt Heel.

Heren A-groep: Waalse Pijl

Een groep van acht heren reed op zaterdag de toertocht vanuit Spa, de 170 km versie van de Waalse Pijl. De populaire versie voor wielertoeristen vanuit Spa is zwaarder dan die voor de profs. Met beklimmingen als côte de la Redoute, Stockeu, Wanneraval, Thier de Coo, Le Haute Levée en Côte du Rosier krijgt de wielertoerist de mooiste beklimmingen van dit deel van de Ardennen voorgelegd. Geweldig weer en alles verliep prima! Een groepje van vier reed overigens de Mergellandroute van 130 km, prachtig klimwerk.

Op zondag een combinatiegroep van heren A en B, achttien in getal reed rondje Achelse Kluis. Prima ronde, klein smetje op de tocht was een valpartij. Boosdoener was een plas melk in een bocht op een nat wegdek. Spiegelglad dus en dat betekende letterlijk een uitglijder. Een gescheurde broek, wat kleine schaafwonden en daar bleef het gelukkig bij. Desondanks een mooie ronde van bijna 90 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *