Zaterdag 19 november: Heldense bossen / Meijel / Helmond.

S’ morgens was een ploeg van zo’n twaalf vrijwilligers actief om samen met de wedstrijdcommissie Frank en Gerrit en de baanspecialisten Had en Ger het wedstrijdparcours voor de Jos Feron cup wedstrijd in de Simonshoekse bossen voor te bereiden. Het had de dagen ervoor meer dan 40 mm geregend, desondanks kon een prima parcours voorbereid worden.

Dan werd er uiteraard ook nog gefietst na de middag. Een vijftal heren koos voor de Heldense bossen waarvan het bekend is dat de ondergrond veel en snel water kan verwerken. Dat bleek ook zo te zijn en de groep reed een voortreffelijke ronde, al was het hard werken over verharde verbindingswegen  in verband met de harde wind.
Een groep van vier heren gaf de voorkeur aan een gedeelte van het Simonshoekse bossen parcours, vervolgens Neerkant en Liessel. Neerkant lag er prima bij, het water vormde geen enkele belemmering. In Liessel waren de singletracks prima begaanbaar en lagen er eigenlijk bijna alleen grote plassen water op de bredere paden waar doorgaans wel langs gereden kon worden. Dus ook hier tevreden renners na afloop.
Een drietal heren had besloten tot een lange tocht en was om 12.00 uur vertrokken voor Neerkant, Liessel, Vlierden en de Bakelse bossen bij Helmond. Vlierden was goed te doen, enkele grote plassen die ontweken konden worden. Het nieuwe gedeelte, een technische lus met een achttal heuvels, was in vier weken tijd zo sterk verbeterd dat het een lust was om stevig gas geven. Het toetje bestond uit de uitermate technische ronde in de Bakelse bossen. Hier werd met hoge snelheid het parcours, dat er voortreffelijk bij lag, gereden met het risico zoveel energie te verspelen dat de prijs betaald zou moeten worden op de nog lange terugweg. Het was immers pas op de helft. Dat bleek mee te vallen en tevreden sloot het drietal na ruim 90 km aan bij de Siem. Een enkeling die voor de wegfiets had gekozen kwam na hard vechten met de wind ook nog even nakaarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *