Zaterdag 21 januari: Leudal / Meijel-Deurne.

Prachtig zonnig winters weer, het had de gehele week al gevroren en in de omgeving werd al op plassen en vennen geschaatst. Dus ook een uitgelezen dag voor het mountainbiken. Heren A had ronde Leudal op het programma staan en telde bij vertrek zes gegadigden. Twee fietsers uit deze groep zouden de opening over de wat bredere paden meemaken om vervolgens hun tocht af te maken over hetzelfde soort paden. Een prima compromis tussen fietsen op de weg, waar het vanwege de temperatuur nog niet echte lekker voor was, en het echte technische veldwerk. Het viertal echter gaf de voorkeur aan het laatste en reed onder aanvoering van Jack een prachtige ronde Leudal. De kenners weten het, een prachtige mix van technische singletracks en wat rechtere paden. Bovendien een aantrekkelijk aantal heuvels in deze mooie bossen van het Leudal. Het finale gedeelte bevindt zich in Roggel op en rondom Kirkelsberg, een prachtig technisch klapstuk. De paden zijn bevroren, dus een ideale ondergrond was de conclusie na een bijna 70 km lange tocht.
Heren B telde acht liefhebbers voor de monstertocht van 100 km. Vertrek om 10.00 uur en toen waren de temperaturen nog onder het vriespunt. Wel, zoals de gehele dag al, een sterke zon aan de blauwe hemel en weinig wind. Onder deze fantastische omstandigheden vertrok de groep al erg enthousiast voor de marathonrit. De meer ervaren renners geven even een waarschuwing dat het nog lang is en zeker bij deze temperatuur de nodige energie nodig is om de tocht goed te volbrengen. Want de startsnelheid was wel erg hoog en na deze waarschuwing werden verstandigere snelheden aangehouden. Op de terugweg een stuk met de wind op kop over verharde weg van Liessel naar Neerkant werd duidelijk wat de opmerkingen van de ervaren rotten inhielden!!
De route bestaat uit een aaneenschakeling van de permanente routes van Neerkant, Liessel, Vlierden en twee aan de overzijde van de weg Deurne-Helmond. Het vernieuwde deel in de Zandbos, dat jammer genoeg nauwelijks of niet wordt bijgehouden. Temeer jammer omdat de laatste aanpassingen duidelijke verbeteringen zijn. Evengoed een aantrekkelijk parcours. Het tweede parcours aan gene zijde is het mooiste parcours van de regio, het parcours van Helmond in de Bakelse bossen. Zeker met deze harde ondergrond is het hier prachtig rijden en kunnen de kombochten ideaal aangesneden worden. Tevreden en moegestreden wordt de 100 km lange toertocht afgesloten.
Beide groepen reden dus prima tochten onder winterse maar droge omstandigheden.
Sommigen kozen voor de lange ijzers op het ijs, waarvan een aantal zelfs beide deed op zaterdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *