Zaterdag 22 juni: Dames: Kornelimünster.

De laatste training: Voor de dames die 29 juni naar de Franse Alpen vertrekken was dit de laatste training. Vijf van de acht Alpenmeisjes, twee heren van de A groep en nog eens 4 heren van B-groep hadden zich gemeld om mee te gaan naar de Eifel.
In Kornelimünster werden de auto’s geparkeerd en snel waren we op weg. Een mooi fietspad langs een oude spoorlijn zorgde voor een vlakke aanloop. Dat vlakke was er daarna snel vanaf. Na Raeren begon een mooie klim dwars door de Hoge Venen. Door boswerkzaamheden en de stortbuien van de afgelopen week lag er veel troep op de weg. Een viertal, dat de raad had geneegerd om dicht bij iemand te blijven die de route kende, moest worden gebeld om de groep weer compleet te maken. In Monschau werd gepauzeerd bij een Konditorei. Meteen daarna werd het appelgebak weer verbrand door een klim die een flink stuk over kasseien ging. Nog diverse mooie klimmen en afdalingen volgden. Mooie vergezichten o.a. over de Rursee. Na 108 km en 1555 hoogtemeters was de groep weer terug bij de auto. Het weer was goed, wel veel wind.
Op zondag 6 dames die wijzelijk kozen voor een route richting Roermond. Helaas, met nog 7 km voor de boeg, begon het in Panningen een beetje te regenen.

Op zaterdag werd de Veluwe toertocht voor heren A wegens gebrek aan deelnemers afgezegd. Jammer want de organisator had een mooie nieuwe route voorbereid. De tocht zal op een later tijdstip worden gereden dit seizoen. Een drietal aan het vertrek voor de altijd weer mooie Kleine ronde Limburg. Alles zit erin, een paar mooie klimmen, mooie wegen, mooi gebied, veel tegenwind op de heenweg, veel wind dus ook op de terugweg en dan kunnen hoge snelheden gehaald worden. Ondanks wat donkere wolken soms blijft het de gehele weg droog. Bijna thuis met een voldaan gevoel, komt het drietal een tegen de in kracht toegenomen wind worstelend tweetal van de Vélo tegen, dat voor de middagtocht had gekozen. Een wat lagere deelname dan gebruikelijk deze zaterdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *