Zaterdag 22 maart: Meinweg

S’ morgens een paar buien, dus behoorlijk wat twijfels om te gaan fietsen na de middag. Maar ten tijde van het vertrektijdstip was het droog en dat bracht toch nog 10 gegadigden aan het vertrek. De door Ronald vernieuwde ronde Meinweg stond op het programma. De groep was zich bewust van het risico op een bui onderweg, maar besloot toch de langere versie te kiezen. Dat betekent de gebruikelijke route tot Sint Odiliënberg om na de oversteek van de Roer een aantrekkelijk ommetje te maken om Herkenbosch heen. Het tempo gaat omhoog als de drie klimmetjes op de Meinweg aan de beurt zijn. Na de Meinweg volgt weer een aanpassing, een vrij lange klim naar Elmpt en daarna parallel aan Autobahn 52 richting Roermond. Intussen is het gaan regenen en na een korte schuilpauze wordt de draad toch weer opgepakt, want het blijft grijs. Via Boukoul en Swalmen naar Asselt. Prachtig buitengebied, al heeft de groep meer oog voor het wegdek in de regen. Het is daarbij aan de frisse kant, dus het begint wat stroever te gaan bij de meesten. Via Beesel door het fraaie stroomgebied van de Maas naar het veer en via Kessel en Helden terug naar Meijel.
Jammer van de regen na 75 km, anders had de groep meer kunnen genieten van de verbeterde route van 113 km. Ondanks het natte pak een tevreden pelotonnetje.
Damesgroep: Op zaterdag wagen zes dames het erop. Via Heibloem, Roggel, Neer, Buggenum, Horn, Beegden, langs Heelderpeel naar Grathem. Richting Heythuysen zien we buien hangen. Met de wind in de rug gaat het snel, maar niet snel genoeg. Als we in Heibloem het fietspad opdraaien breekt een fikse hagelbui los. In de laatste vijf kilometer worden we nog drijfnat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *