Zaterdag 22 oktober: Simonshoekse bossen / Liessel.

Na wederom een stevige morgen werken aan de ATB route door pakweg 8 leden werd besloten om de route, die nog steeds zwaar loopt, s’ middags te rijden. Dat is ook nodig, want de enige manier om de baan vlot te laten lopen is fietsen, fietsen en nog eens fietsen. Kijk naar de permanente route in Neerkant, die voor geen meter liep in het begin en nu een pareltje is. Het heeft gewoon tijd en beter nog, fietswielen nodig. De vlaai en koffie tijdens de pauze smaakten overigens voortreffelijk, dames bedankt!

Dus s’ middags een tiental heren aan het vertrek en gezamenlijk naar de Simonshoekse bossen. Hier viel de groep uit elkaar en een drietal heren A besloot de ronde tweemaal te doen, de eerste maal met de klok mee, de tweede maal tegen de klok in. Twee zaken werden duidelijk, behalve dat het erg hard werken was. Ten eerste dat de werkzaamheden van de morgen en de gevallen regen duidelijk effect hadden gehad, want de route liep al duidelijk beter dan een paar dagen eerder. Er hoefde nauwelijks nog van de fiets gestapt te worden. Zonder afstappen lukte het nog niet. Ten tweede dat tegen de klok in de ronde beduidend beter liep, de bochten beter uit kwamen evenals de aanloop naar de hellinkjes. Iets voor het ATB route team om over na te denken. De route is een uitermate technische ronde en als die eenmaal lekker loopt gaan de ATB liefhebbers er veel plezier aan beleven. Dus een pluim voor de routemakers is op zijn plaats. Jammer dat er een renner door de wespen werd gestoken, ook hier is nog werk aan de winkel. Ook de heren B reden de ronde tweemaal en ook hun reactie was veelzeggend: zwaar maar alweer beter.
Het genoemde drietal besloot na de twee intensieve ronden het lekkerst tot het laatst te bewaren en de Neerkantse route er nog bij te pakken. Die lag er onder een mooi herfstzonnetje werkelijk fantastisch bij en volop genietend en met de nodige snelheid werden de mooie singeltracks afgewerkt. Na afloop werd samen met de dames, die Neerkant en Liessel hadden gereden, nog koffie gedronken. Daar bleek ook dat er nog twee heren Neerkant en Liessel hadden gedaan. Mooie en intensieve zaterdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *