Zaterdag 23 april: Molenbeersel / Gemert

Veel wind en wat lage temperaturen voor de tijd van het jaar.  Boosdoener is de polaire lucht die vanaf het noorden onze kant op wordt gedreven. Dus de kleding wat aanpassen en voor de rest warm fietsen is het veelgehoorde argument.
Een achthoofdige B groep deed dat dan ook en voor hen stond ronde Molenbeersel op het programma. Een lastige rit met deze windrichting. Er werd bovendien maar liefst driemaal lek gereden en dat gaf ook nog het nodige oponthoud. De groep was beduidend later terug dan gepland door dit stukje malheur, dus geen nakaarten meer voor deze groep. Toch een goede training van 95 km achter de rug.
Heren A telde negen gegadigden en omdat er geen rit op het programma stond kon deze groep wat beter rekening houden met de stevige en frisse noordenwind. De keuze viel op rondje Gemert en met als navigator Jack was de route vinden en houden geen probleem. Via de Snoertsebaan en Liessel naar het buitengebied tussen Deurne en Ysselsteyn. Even een stukje Milheeze en veel B weggetjes op weg naar  De Mortel. De lasten aan kop worden goed verdeeld. De een heeft wat meer moeite dan de ander met de harde wind op kop, maar het tempo blijft aan de stevige kant zonder dat iemand in de problemen komt. De meest sterke mannen blijven gewoon wat langer op kop. Het keerpunt is Gemert en vandaar is het nog wat slingerend door het mooie Brabantse land veelal met de wind van achteren een stuk gemakkelijker rijden. Markant punt is nog het Esdonks kapelletje, maar de snelheid van dat moment noopt tot een snel schietgebedje en het kleine kerkje bekijken is geen optie. Terug dus in zuidelijke richting naar Bakel en Vlierden. Bekende weg langs de Vlierdense molen en het Leensel naar de Heitrak. In Meijel even via het industrieterrein, Molenbaan en Vieruitersten naar de Siem om ditmaal zonder de B groep een afzakkertje te nemen. Mooi tocht van 100 km, goed doorgereden, kernwoord: Wind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *