Zaterdag 23 november: Overloon / Leudal

Een tiental heren vertrok na de middag naar Ysselsteyn per auto om vandaar twee permanente ATB routes te rijden, Venray en Overloon. De eerstgenoemde is een route van 30 km en het decor wordt gevormd door de Ballonzuilbossen, een mooi bosgebied tussen Merselo en Overloon. Bovendien een gedeelte van het bosgebied Kempkensberg bij Vredepeel. De verbinding met de route van Overloon is een 2 km lange bosweg.
De Overloon route is gelegen in de bosrijke omgeving ten zuiden en ten noorden van Overloon in de gebieden Het Helder en de Overloonse Duinen, verder nog een gedeelte in de Stevensbeekse bossen. Het gebied kent heidevelden, zandverstuivingen en natuurreservaten. Met name het Overloonse deel is een prachtige afwisselende route en bevat technische stukken en korte pittige klimmetjes en snelle stukken, dit allemaal in een prachtig landschap. Wiek was de navigator en loodste de groep feilloos over de leuke singletracks en aantrekkelijke bospaden. Een voortreffelijke tocht van 60 km onder hele goede omstandigheden.
Een negental koos in twee groepen voor het Leudal. Gezamenlijk werd naar Ophoven gereden waar bij het binnengaan van de bossen de A en B groep wordt gesplitst. Zowel de vierkoppige A als de vijfkoppige B groep rijdt een prachtige ronde in de bossen van het Leudal. De paden en singletracks liggen er prima bij, dus dat betekent een mooie afwisseling van technische paadjes met wat snellere gedeeltes en leuke soms felle klimmetjes. Het technische gedeelte parallel aan de Zelsterbeek is vaak modderig, maar ligt er nu fantastisch bij. De in de volksmond geheten Nunhemse Alpen is een verzameling van prachtige heuvels waarover heerlijke smalle paadjes lopen. De terugweg loopt via Heythuysen naar de Asbroekerheide met letterlijk als hoogtepunt Kirkelsberg. Hier ligt een heel aantrekkelijk technische singletrack met deze zandberg als middelpunt. Nog even een lekke band wisselen in Heibloem voordat de verdiende koffie na een heerlijke rit van 65 km genuttigd kan worden.

De damesgroep is niet naar de Meinweg geweest zoals op het programma stond. Een aantal was niet fit of anderszins verhinderd. Een drietal koos daarom voor een rondje in en rondom Meijel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *