Zaterdag 24 augustus: Afferden

Tien liefhebbers bij de heren en vier bij de dames voor ronde Afferden met vertrek 9.00 uur. Een goede keuze bleek achteraf, want snel genoeg na afloop begon het te regenen. Hoe anders waren de omstandigheden vóór de middag. Prima voor een mooie toertocht, nog redelijk veel zon, mooie temperatuur en niet veel wind. Via Neerkant en het Leegveld naar Ysselsteyn en door mooi buitengebied naar Merselo. Overloon en Maashees worden gepasseerd op weg naar het landelijke
Groeningen, een prachtige plek in het stroomgebied van de Maas. Die overigens wordt overgestoken in Afferden via het veer. Onze voorzitter tast diep in de beurs om de overtocht af te rekenen. Via Blijenbeek naar het prachtige natuurgebied de Maasduinen over de zogeheten Toeristenweg. Wellerlooi en Arcen zijn snel verleden tijd. Er wordt geopperd om veerkosten te sparen en via Schandelo en Venlo huiswaarts te koersen, tevens een mooiere terugweg dan het originele plan.
De twee aanwezige A renners zouden wel eventjes de weg wijzen, en jawel hoor, na een prachtig stuk Schandelo en Zwarte Water, werd in Venlo liefst tweemaal kort achter elkaar fout gereden en het peloton in verwarring gebracht. Al snel werd het heft weer in handen genomen door de groep zelf en dat betekende een vlekkeloze terugtocht via Blerick, Rinkesfort, Zandberg en de Kaumeshoek. In Meijel staan de tellers op 122 km en kan men terugkijken, ondanks een paar schoonheidsfoutjes in de navigatie door de A heren, op een zeer geslaagde toertocht.
Een drietal diehards van de A groep koos als laatste voorbereiding voor de Alpenweek voor de klimronde vanuit Kornelimunster in de Eifel. Bij het vertrek een flets zonnetje en al vrij snel werd het bewolkt, wel lekkere temperatuur om te fietsen. Bij de lange klim na Zweifall even gezelschap van een groepje van het Naers peloton. In Gemund even oponthoud als gevolg van een gekantelde graanwagen. Tijdens de pauze bij het chalet in Herhahn met een lekker stuk gebak, begon het wat te regenen. Meteen na het vertrek afdalen op een nat wegdek, dus rustig aan. Gelukkig werd het al snel droog en dat betekende een mooie klimtocht van 140 km en 2500 hm.

Op zondagmorgen was het grijs, maar droog , weinig wind en vrij goede temperaturen voor te fietsen. Dus toch weer veel liefhebbers present, een zevental dames, elf heren B en twaalf heren A.
Heren B reden rondje Venray met wat aanpassingen en kwamen met een goed gemiddelde terug van hun 92 km lange toertocht. Heren A hadden het plan om Meinweg te fietsen, maar in Buggenum werd het plan bijgesteld naar aanleiding van wat dreigende wolkenpartijen. Rondje België werd het, in omgekeerde richting dan gebruikelijk en dan blijkt dat menigeen zich moeilijk kan oriënteren. De terugweg wordt ter hoogte van het Schoor wat bijgesteld om voldoende km’s te krijgen. Via de Mildert terug naar Caluna en Meijel levert uiteindelijk een mooie ronde op van bijna 95 km.
De damesgroep vierde nog een verjaardag na afloop van hun toertocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *