Zaterdag 25 augustus

Dames / Heren B-groep

Vier dames (waaronder een jarige) en drie heren vertrokken vroeg in de morgen naar Valkenburg voor een mooie ronde door het Zuid-Limburgse land. Verschillende mooie beklimmingen, waaronder de Loorberg, Kruisberg, Schweiberg  en diverse korte beklimmingen zonder naam, zijn in deze route opgenomen. In een nieuwe horecagelegenheid (Uit de kunst) in Vijlen werd gepauzeerd. Jammer genoeg konden we vanwege de harde wind  daar niet op het terras zitten, maar ook van binnenuit was het uitzicht over het dal heel mooi. Na 94 km en 1243 hoogtemeters waren we terug bij de auto’s.

Op zondag waagden vijf dames het erop. Helaas begon het vlak voor Maarheeze te regenen zodat we met een doornat pak thuiskwamen.

Heren A.
Een tiental voor rondje Duitsland op deze prachtige zaterdagmiddag. Wel veel wind, maar verder prima omstandigheden. Een aantal heuvels in het grensgebied in combinatie met een mooi nieuw gedeelte met wegwijzer Jan gaf deze tocht net wat extra’s. Op de terugweg een supersterke Peter op kop, die zelfs even teruggefloten werd door haar dochter, en die de groep tegen de wind in naar huis sleurde. Na 110 km werd een mooi rondje Duitsland afgesloten. Een viertal reed met begeleider overigens Diekirch-Valkenswaard van ruim 250 km. Op zondag teveel regen, geen fietsen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *