Zaterdag 25 januari: Damesgroep – Ysselsteyn

Op deze derde zaterdag van de maand staat een, voor de dames, wat langere toertocht op het programma. Met vijf dames en twee heren wordt eerst naar Ysselsteyn gereden. Daar woont namelijk onze gids van vandaag, Martin Arts lid van tourclub Ysselsteyn (en broer van).

We vertrekken richting Deurne, pikken af en toe een stuk bos mee en komen dan in de Walsbergse bossen. Mooie singletracks. Vandaaruit fietsen we langs recreatiegebied de Berkendonk naar het Zandbos in Helmond. Dit is ook een speelbos en hier is dan ook veel jeugd te bekennen. Ook hier mooie singletracks, veel keren en draaien. De uitgepijlde route volgen we gedeeltelijk om ergens een doorsteek te maken naar de Bakelse bossen. Hier laten de dames de heren voorgaan omdat onze gids waarschuwt voor veel keren, draaien, op en af. Ook dit parcours ligt er grotendeels goed bij. Af en toe een modderplasje moet kunnen. Na ruim 5 km verlaten we deze route en fietsen langs een golfbaan en een recreatiegebied genaamd Nederheide. Dan komen we in natuurgebied Stippelberg; modderige paden en geen berg. Van daaruit bereiken we de Middenpeelweg en is nog 9 km over het fietspad naar het beginpunt in Ysselsteyn. Als we daar aankomen geeft de teller 60 km aan. Onze gastvrouw Gea, die vanwege een blessure helaas niet mee kon fietsen, heeft de koffie al bruin en we kunnen dan ook meteen aanschuiven om van de koffie/thee en vlaai te genieten.

Conclusie: mooie afwisselende tocht bij goed weer. Martin en Gea bedankt!

Op zondag vier dames die na de tocht van zaterdag wat rustig wilden fietsen. Langs de kanalen via de Belgenhoek naar Helenaveen, langs de kanalen naar Neerkant. In de Neerkant de volledige atb route gefietst. Dan willen we het nieuwe verbindingsstuk naar de Liesselse bossen verkennen. Achteraf geen goed idee, veel modderige paden waar fietsen niet mogelijk is.
Dus omgedraaid en via de verharde weg naar Meijel waar we eerst de fietsen afspuiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *