Zaterdag 25 november: Schadijkse bossen / Heldense bossen.

Goed weer op zaterdagmiddag, wel wat frisser als gevolg van de noordwesten wind. Het had op vrijdag ruim 10 mm geregend, dus er was te verwachten dat het her en der wat modderig zou zijn. De heren A groep had de schitterende ronde van bijna 20 km in de Schadijkse bossen op de kalender staan. Inclusief heen- en terugweg betekent dat ruim 65 km, dus een half uurtje eerder vertrekken. Het tempo heen en terug zat er goed in met de sterke mannen op kop. Eenmaal op het parcours vallen de verschillen mee. Het parcours staat erom bekend dat het voortreffelijk wordt bijgehouden. Ook nu bleek dat het geval te zijn en het lag er prima bij. Er waren weer een aantal bochten verbeterd in die zin dat het echte kombochten zijn, waar de fietsers als het ware hun fiets in kunnen gooien en nog snelheid winnen. Kortom er werd volop genoten van de mooie dag en dito ronde.
Heren B bestond uit een zestal gegadigden en die kozen voor de Heldense bossen. Normaal gezien een gebied dat het water uitstekend kan verwerken. Nu waren er toch diverse plekken waar het nog slecht was. Slechter dan anders? Waarschijnlijk niet, we zijn alleen gewend geraakt aan de Brabantse en Meijelse vaste routes en die worden zo goed bijgehouden dat wateroverlast veel minder voor komt. Van de andere kant, er lag plaatselijk in de Heldense bossen nog zoveel blad, en daar droogt het langzaam op. Desondanks waren de B mannen tevreden ondanks dat hen wat meer poetswerk te wachten stond.
Dan waren er om diverse redenen nog drie eenlingen, die onafhankelijk van elkaar Neerkant, Liessel en of Vlierden hadden gekozen en na afloop aansloten bij de Siem voor het nakaarten. Mooie zaterdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *