Zaterdag 26 juli: Achelse Kluis / Geijsteren / Berg en Dal

Een grijs begin van de dag voor het zestal heren A, dat de mooie ronde Berg en Dal op het programma had staan. Het zou snel verbeteren en een prachtige dag lag in het verschiet. De route is afgelopen jaren wat aangepast wat resulteert in minder fietspaden en meer verkeersarme buitenwegen. Tussen Griendtsveen en Deurne twee reeën in het mistige landschap en er heerst volkomen rust, een prachtig moment. Via Vredepeel en Oploo in noordelijke richting. Het typische beeld in Sint Agatha wijst de renners de juiste weg richting het veer in Cuijk. Via een stukje Mokerhei naar de heuvels van Berg en Dal en Groesbeek, een prachtig stukje golvend Nederland. Door een fraai stuk Reichswald van onze oosterburen naar de grens met Nederland, Venzelderheide. De gebruikelijke pauzeplaats in Gennep is nog gesloten dus naar een grenscafé in Siebengewald voor koffie met appelvlaai, bidons vullen en weer op pad door de mooie Maasduinen. Het veer van Lomm naar het rozendorp Lottum geeft de renners even de gelegenheid het energiepeil aan te vullen. Via Grubbenvorst en Kronenberg naar Koningslust. De route wordt enigszins aangepast om Jan naar huis te begeleiden en daarmee komt de totaalafstand op 190 km. Prachtige route en goed maar gedoseerd doorgereden.
Heren B, een grote groep in deze vakantietijd, maar liefst 18 renners, voor de ronde met als keerpunt Achelse Kluis. De route wordt zeer gewaardeerd getuige het commentaar na afloop. De afstand bedraagt bijna 110 km, de omstandigheden waren voortreffelijk.
De damesgroep vertrok s ’morgens voor een hele aardige ronde, met als keerpunt Geijsteren. Een heel mooi stuk Maaslandschap en de afstand bedraagt 93 km. Jammer genoeg hield deze groep het niet helemaal droog, maar gelukkig voornamelijk wat motregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *