Zaterdag 28 januari: Leudal / Heldense bossen.

De winter was plotseling weg, na de middag zou de temperatuur oplopen tot maar liefst 10 graden, terwijl er diezelfde morgen nog geschaatst kon worden op het ven bij Caluna achter de Moosthoeve !
De zon had de overhand en het was een voorjaarsachtige middag al was de wind uit het zuiden wel stevig. Het bracht meer dan twintig heren op de been, een hoog aantal in deze tijd van het jaar op zaterdagmiddag. Veertien heren B reden onder leiding van navigator Jan Korsten een prachtige ronde Leudal van ruim 60 km. Na een gedeelte verharde weg ligt de opening in de Heldense bossen om vandaar naar het Leudal te koersen. Jan kent het gebeid als zijn eigen broekzak en maakt er een hele fraaie ronde van. Uiteraard het laatste gedeelte bos om en nabij Kirkelsberg, bij velen bekend als technisch met mooie hoogteverschillen. Ondanks dat de groep relatief groot was voor een mountainbiketocht verliep alles prima. De omstandigheden hielpen dan ook enorm, de ondergrond was nog hard en droog, bovendien zit het met de conditie van de renners wel goed in dit stadium van het winterseizoen waarin weinig verlet is geweest.
Dan heren A, deze groep was beduidend kleiner met zes renners. Op het programma stond Heldense bossen, dus via de Snep en Egchel naar de mooie bossen. En hier lagen de singletracks er ideaal bij. Alle paadjes waren droog en meestal nog hard bevroren dus het liep als de spreekwoordelijke tierelier. Jack leidde het groepje in stevig maar gedoseerd tempo over de mooiste paadjes. Bij iedereen wel bekend, maar ditmaal tegen de gebruikelijke richting in. En dan ervaar je de route toch beduidend anders. Volop genietend van de omgeving, van het fietsen, en van de mooie voorjaarsmiddag werd een voortreffelijke rit afgewerkt. De terugweg betekende grotendeels wind in de rug en de laatste kilometers werd het gas vol open gedraaid door de twee sterke kopmannen. Mooie en technische tocht van 57 km. De Siem was goed gevuld na afloop en behalve alle mountainbikers voegden zich nog drie einzelgängers, twee wegrenners en een individuele mountainbiker zich bij het gezelschap. Hele mooie fietsmiddag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *