Zaterdag 28 oktober: Liessel / Vlierden.

Prima omstandigheden voor een middagje bossen raggen, al stond er een stevige wind. Maar in de bossen is dat geen probleem, voldoende beschutting immers voor de mountainbikers. Alleen de gedeeltes op de weg moet er tegen op gebokst worden. Heren B telde vijf man en nam een jonge cyclecrosser onder hun hoede. Deze groep koos voor de Neerkantse bossen en de Liesselse route, inclusief het gedeelte langs de A67.
De heren A telde acht gegadigden, twee snelle mannen en een zestal voor een tandje lager. Het tweetal koos voor dezelfde ronde als de B groep, terwijl het zestal voor Neerkant, Liessel, Vlierden koos. Alle genoemde tracks liggen er voortreffelijk bij. Met name de redelijk nieuwe lus in Vlierden loopt nu als een trein. Optimaal is gebruik gemaakt van de hoogteverschillen in het bos en de kombochten staan garant voor een snelle afwikkeling van dat prachtige technische gedeelte. Meestal worden deze stukken gebruikt om te accelereren, terwijl de rechtere paadjes op weg naar een volgend technisch stuk gebruikt worden om wat te herstellen. Even het tempo wat aanpassen, omdat er eentje met wat trainingsachterstand kampt. Maar het valt allemaal mee en het laatste stuk in Neerkant op de terugweg gaan alle remmen los. Hergroeperen buiten het bos en gezamenlijk naar de Siem, waar na een prachtige rit van 75 km gezamenlijk met de overige renners een kop koffie en een biertje wordt genuttigd.
Een aantal vaste renners was afwezig deze middag met het oog op de geplande Nightbike in Asten. Het ging al vroeg in de avond miezeren en het merendeel besloot hier dan ook van af te zien. Overigens was afgelopen woensdag een zevental present voor een nightbike onder welhaast ideale omstandigheden. De permanente routes van Meijel en Neerkant werden gereden. Prima verlichting op de fiets en een wat aangepast tempo zorgden ervoor dat dat zevental met volle teugen genoot van dit avondje biken in de frisse lucht. Het enthousiasme droop er van af. Hele leuke ervaring, dit voorproefje van de Meijelse Nightbike op 16 december.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *