Zaterdag 28 september: Sluitingstocht

Heren A: De laatste zaterdag van september betekent de afsluiting van het wegseizoen. De weersomstandigheden laten gelukkig nog geen tekenen zien van een naderend herfstseizoen. Onder een blauwe hemel wordt met 13 man sterk vertrokken voor rondje Venray. Via Neerkant gaat het richting Liessel om van daaruit richting Vlierden te gaan. De route moet echter aangepast worden omdat de weg naar Vlierden een opknapbeurt krijgt. Geen overbodige luxe, de weg lijkt de laatste jaren meer geschikt voor de ATB dan de racefiets. Daarom gaan we door het centrum van Liessel om via de Deurnesche Peel alsnog koers te zetten naar Ysselsteyn. De voorrijders krijgen de wind nu echt op kop. Al zou je aan het tempo niet zeggen dat ze daar ook echt last van hadden. Na Venray wordt niet de gebruikelijke route gevolgd maar een stuk met behoorlijk wat draai en keerwerk. Door het stevige tempo en de wind die stevig blijft blazen moet er flink gewerkt worden. Net voor Sevenum kunnen we even op adem komen omdat er gestopt moet worden voor een lekke band. Het probleem is al weer snel verholpen waarna we koers zetten naar Meijel voor het laatste gedeelte. Om niet te vroeg bij “de Siem” aan te komen doen we nog wat sightseeing door Grashoek. Ook daar nog wat afsluitingen zodat we bijna geheel Grashoek moeten doorkruisen. Sommigen zijn zo beroemd dat ze hier spontaan herkend worden. Meijel komt hierna snel in zicht en het weer is nog steeds prima zodat we gezellig kunnen nakaarten op het terras. De vlaai, gebruikelijk bij de afsluiting van het seizoen, gaat er goed in en ook de dames en heren B sluiten ondertussen bij ons aan. We kunnen terugkijken op een prima maar bewogen wegseizoen. Aanloop was wat weer betreft wat minder maar vanaf mei werden we getrakteerd op prima fietsweer.
Damesgroep: sluitingstocht: niet zomaar een tochtje maar de dames kozen, vanwege het mooie weer, voor de kleine ronde Limburg. Om 9.00 uur staan 7 dames en 1 heer op het plein. Het is nog fris maar de zon schijnt volop. Deze tocht komt door de mooiste plekjes van Zuid-Limburg en het is dan ook genieten. Bij Kasteel Terborgh in Schinnen wordt gepauzeerd. We kunnen lekker buiten zitten in het zonnetje en genieten van een lekker stuk vlaai. Dan weer de fiets voor nog ruim 60 km waarbij we geregeld de wind (schuin) van voren hebben. Toch wordt er goed doorgefietst en, ondanks twee keer lek, net voor 16.00 uur komen we, tegelijk met A groep bij de Siem. Met ruim150 km op de teller kunnen we ook hier nog in t zonnetje zitten.
Heren B: 15 mannen op het plein voor de afsluitingstocht. De groep slingerde over vrij rustige wegen door de gemeentes Horst aan de Maas en Venray. Via Grubbenvorst weer terug naar Meijel. Bij de Siem was het goed toeven, waardoor een enkeling bijna te laat thuis kwam voor het eten.

't is gezellig bij de Siem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *