Zaterdag 29 april: Sambeek / Afferden.

Heren B telde donderdag Koningsdag negen liefhebbers voor de zeer mooie ronde Belgische Kempenroute. Een route uit het arsenaal van de B groep, dankbaar overgenomen trouwens door de heren A. Jammer genoeg werd de groep getroffen door een forse bui en kreeg een nat pak. Een steeds gehoorde opmerking “wat een stuk vlaai”, ook nu weer, want de pauzeplaats in het buitengebied van Meeuwen-Gruitrode betekent Belgische gastvrijheid en stukken vlaai maal twee! Hele mooie ronde van bijna 130 km.

Heren B telde op zaterdag dertien gegadigden voor de koffie met vlaai toertocht met keerpunt Sambeek. Ook een hele aantrekkelijke route door het Noord Limburgse landschap. Afstand ruim 110 km.
Heren A bestond uit een groep van dertien renners en had ronde Afferden op het programma staan, ook een parel van een toertocht met tweemaal de veerpont, te weten Grubbenvorst en Afferden. Ook hier fantastische omgeving voornamelijk in het stroomgebied van de Maas. Afstand tegen de 130 km. Na afloop was het samenkomst bij de Siem en genieten van de verse aardbeienvlaai beschikbaar gesteld door de gebroeders van der Werf. Waarvoor onze dank mannen! Een erg gewaardeerd gebaar van onze Helenaveense mannen.
De omstandigheden waren overigens uitstekend deze zaterdagmiddag, weinig wind en ondanks de wind uit noordelijke richting een best aangename temperatuur. Nog geen korte broekenweer, maar toch, de kou was even weg. Hele mooie zaterdag voor alle groepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *