Zaterdag 29 maart: Rondje Afferden

Geweldige weersomstandigheden deze zaterdagmiddag, dus iedereen in het zomertenue aan het vertrek. Rondje Afferden stond op de kalender. De damesgroep van negen, vergezeld door vijf heren, die van het mooie weer willen genieten, vertrok om 11.00 uur voor hun ronde. Een andere aanfietsroute naar Ysselsteyn en deze keer via het veer in Lomm terug van rondje Afferden. In die plaats verzamelden zich grote carnavalswagens en carnavalisten voor de half vasten optocht. In Lottum werd kort gepauzeerd en in Meijel bij de Nostalgie nog even nagenoten van een mooie fietstocht van 118 km.
De heren A groep, zeventien in getal vertrok om 12.30 uur voor de versie van Ronald van ruim 130 km, terwijl de heren B groep, achttien in getal om 13.00 uur vertrok voor rondje Afferden van 110 km. Grote opkomst dus en de dames en heren B groep reden de route rechtsom, terwijl heren A de route linksom koos. Men kwam elkaar tegen en tweemaal moest het veer worden genomen om de Maas over te steken, dus de beide veermannen moeten gedacht hebben: Waar komen toch al die Vélo-renners in hemelsnaam vandaan?
Harm was navigator van de B groep en loodste het peloton vlekkeloos door het Noord Limburgse landschap, terwijl Ronald die taak voor de A groep.
De route wordt gekenmerkt door prachtige buitenaf weggetjes in het stroomgebied van de Maas. Mooie plekjes als Grubbenvorst, en de Toeristenweg aan gene zijde van de Maas op weg naar het fraaie natuurgebied de Maasduinen. Na de oversteek van de Maas in Afferden mooi natuurgebied in Vortem-Mullem en via Stevensbeek naar Overloon. De wind is stevig, maar de lasten worden goed verdeeld en het tempo blijft pittig en via Ysselsteyn en de Snoertsebaan terug naar Meijel. Hele mooie wat langere tocht op een zomers aandoende middag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *