Zaterdag 29 september: Afsluitingstocht

Een erg hoge opkomst voor de laatste toertocht van de kalender op de weg. In totaal 40 renners vertrokken in drie groepen om 13.00 in verschillende windrichtingen. Dames: Zeven dames voor de officieel laatste rit op de weg. Vanwege de stevige zuidwesten wind werd gekozen voor de kleine tocht van de Vélo tour. Op een kort buitje na in de buurt van Someren-Eind verliep de tocht goed en probleemloos. Na ruimte 70 km waren we de eerste groep die bij de Siem aankwam voor de vlaai. De heren reden rondje Sterksel met een uitbreiding via Altweerterheide en Tungelroy, daarmee hun tellers op ruim 100 km brengend. In Liessel even een stevige bui en dat betekende een uur lang een nat wegdek, daarna werd het prima. En een gezellige afsluiting bij de Siem.
Op zondagmorgen weer zeven dames. Deze ochtend was het fris maar wel een stralend blauwe lucht. Nu ging het richting Roggel, Heythuysen, Baexem, Grathem, Panheel, Thorn, Ittervoort, Neeritter de grens over. In Molenbeersel lag ongeveer het keerpunt. Via Stramproy, Weert, Nederweert-Eind, Ospel werd via de bekende wegen naar Meijel gekoerst. Na 80 km waren we vandaag de laatste Vélo groep die bij de Nostalgie binnenkwam. De heren reden de opening van rondje Afferden tot Overloon om daar de Hel van de Peel op te pakken en via Milheeze en Bakel naar Vlierden te koersen. Liessel en Neerkant zijn snel verleden tijd en er wordt nog wat rondom Meijel gereden om de afstand op 90 km te brengen. Mooie rit onder fantastische omstandigheden.
Zolang het weer goed is laten de dames de mountainbike nog aan de haak hangen. Dat zal mogelijk ook voor de heren gelden, al waren daar de meningen wat verdeeld. In elk geval zal het weer bepalend zijn of de winterkalender komende week al opgepakt wordt. Zie daarvoor de Vélo-site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *