Zaterdag 30 juni

Heren B / Damesgroep

Was het de wijziging in het programma of het mooie weer? Er stonden maar liefst 18 mannen en vier dames op het plein. Acht mannen (A-groep) reden een stukje met ons over en kozen toen hun eigen weg. De overige 14 koersten naar de Slingerberg in Geulle. De stevige wind veelal schuin van voren was met zo’n groep geen probleem. Voor sommige heren was de eerste lange tocht dit jaar, voor een enkeling zelfs de eerste heuvels. In Geulle, op het terras van café ’t Hemelke, werd genoten van een goed stuk vlaai zodat iedereen weer op krachten kon komen. Toen ging het, nu met wind in de rug, met gezwinde spoed richting noorden. Zoals altijd een hartstikke mooie tocht waarbij de zon en de aangename temperatuur zeker aan hebben bijgedragen.

Op zondag zes dames op het plein. Toch wel wat wind en wat minder zon dan zaterdag. Een mooie ruim 60 km lange route met bos, akkers en veel water (kanaal, Maasplassen, Maas)

Heren A:

Een magere opkomst aan het vertrek op deze laatste dag van juni. Ondanks de wind een prachtige zonnige dag voor een fietstocht. Slechts een 2-tal is er over van de heren A-groep. Een deel heeft ervoor gekozen om in de ochtend aan te sluiten bij de B-groep en rijdt naar het zuiden met als keerpunt de Slingerberg. De rest was afgevallen door festiviteiten of staat al klaar voor vertrek voor vakantie. We vertrekken in zuid-westelijke richting met een stevige wind recht van voren. Via Ospel rijden we naar Maarheeze. Van daaruit gaat het over landelijke wegen richting Soerendonk en Gastel. Samen genieten we van de landelijke omgeving. Schitterende langgevelboerderijen worden afgewisseld door weiland en meer bosrijke gebieden. Het valt op dat op veel plaatsen in de tuin wordt gewerkt. Velen zijn druk doende met het snoeien van de beukenhaag. Het mooie weer heeft blijkbaar velen naar buiten gelokt. Vanuit Gastel gaan we binnendoor naar Budel en Budel-Dorpplein. Daarna parallel aan het kanaal Lozen-Weert richting Weert. We maken nog een korte omzwerving door Altweertheide in verband met de lokale kermis daar en slingeren met de wind in de rug richting Meijel. Na ruim 80km sluiten we onze gezamenlijk inspanning af bij de Nostalgie. Daarna vlug naar huis om de laatste rijders van de proloog van de Tour de France live op tv te kunnen volgen.

Op zondagmorgen een groot aantal renners aan de start. Met een groep van bijna 25 gaat het ook vandaag naar het zuidwesten. De wind heeft zich sinds gisteren nog niet gedraaid. Rondje Achelse kluis wordt vandaag afgewerkt. Vanaf het begin wordt er in een rustig toertempo gereden. Ook het doorwisselen verloopt voorspoedig zodat de lasten netjes verdeeld worden. Bij de Achels kluis draaien we af om door het Leenderbos koers te zetten naar Leende. Daarna via Sterksel naar Maarheeze om vervolgens met de wind in de rug koers te zetten naar Meijel. Teruggekomen in Meijel hebben we weer 90km op de tellers staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *