Zaterdag 4 april: Geijsteren, Swolgen

Na een regenachtige zaterdagmorgen kwam net op tijd de zon door en de stevige noordenwind daad haar werk ook, dus een droog wegdek en dat vinden fietsers aangenaam. De zeven dames hadden een tocht van de ochtend uitgesteld naar de middag en kozen ook voor Swolgen. Dus een behoorlijk aantal gegadigden aan het vertrek. Wel bleek dat een rekenmachine volgende keer nodig is om tot ongeveer gelijke aantallen renners per groep te komen. Hoe moeilijk kan het zijn…………..
Enfin, zowel heren A als B vertrok in twee groepen van vijf en elf ! voor hun middagtocht. Heren B had rondje Swolgen op het programma staan. Dat betekent een mooie ronde in noordoostelijke richting, dus de stevige wind op kop tijdens de heenweg, en lekker relaxed van achteren op de terugweg. Een mooie ronde van ruim 87 km met een Abraham in de gelederen en dat werd na afloop even gevierd, gefeliciteerd Frank!
De twee heren A groepen reden rondje Geijsteren tegen de klok in. Een hele aantrekkelijke ronde over veel verkeersluwe buitenwegen in Noord Limburg. Via Koningslust, Sevenum, Kronenberg en Grubbenvorst, alleen maar in het buitengebied naar de rozenstreek Lottum en Broekhuizen. De boorden van de Maas komen in zicht in Blitterswijck en dan is het voorbij met de wind op kop. Inmiddels is de als laatst vertrokken A groep het kleine A groepje van vijf gepasseerd. Via Wanssum naar Oostrum en Castenray en het buitengebied van Meterik en nogmaals Kronenberg brengt de groepen weer dichter bij huis. De kleinere A groep heeft eerst nog een lek te verwerken, maar dat is redelijk snel bekeken. Vanaf Helenaveen naar de koffie wordt het tempo nog even opgevoerd en tevreden wordt nog even nagekaart bij de Siem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *