Zaterdag 4 mei: Hel van de Peel

Op Koninginnedag was een groot aantal Vélo-renners actief. De dames en heren B reden vanuit Meijel de Oranjetocht met vertrekplaats Horst. Dat betekent 120 km mooie fietsomgeving met dank aan de organiserende vereniging TWC Oranje uit Horst. De B groep was wel erg groot, mede omdat gaandeweg de rit veel renners zich bij het peloton aansloten. Desondanks een fraaie tocht onder goede omstandigheden. Heren A reed met tien liefhebbers ronde Berg en Dal van 175 km. De heuvels van Groesbeek en Berg en Dal vormen enkele hoogtepunten, evenals een mooi glooiend pad in het Reichswald tussen Grafwegen en Venzelderheide. De wind van achteren naar huis betekende een snelle maar mooie toertocht.
Zaterdag 16 renners voor de toertocht Hel van de Peel van 115 km. De tocht gaat door Peellandschap naar keerpunt Overloon om vervolgens via een gedeelte Brabants landschap huiswaarts te koersen. Huiswaarts betekent in dit geval De Siem, waar de koffie met vlaai klaar staat. Heren B was ditmaal een achttal met een mooie ronde van ruim 80 km. Het damesgroepje , dat de 70 km versie van de Vélo-tour reed, was verrassend klein met drie, maar daar stond dan ook Slingerberg van 140 km op de kalender voor de dag erna. Enfin het terras bij de Siem was goed gevuld en er werd gezellig afgesloten.
Op zondag, alweer prachtig koersweer, een mooie zonnige dag, wel een flinke wind, net als zaterdag korte broeken en korte mouwen. Dat betekent een tiental B renners voor een ronde van ruim 80 km, terwijl een groep A renners van veertien rondje België via Weert afwerkt. Een mooie ronde van ruim 100 km. Als gevolg van lek en wat meer km’s dan gedacht iets later terug, maar het was dan ook een prachtige dag om optimaal van te profiteren. Verbeterpuntje is wel dat op sommige plaatsen wat snelheid terug genomen moet worden om anderen niet tot last te zijn en de eigen veiligheid te waarborgen!
De damesgroep van zeven, vergezeld door twee heren reed vanuit Meijel zuidwaarts om enkele klimmetjes, zoals de Slingerberg in Geulle aan de Maas, te nemen en weer via België terug naar Meijel te koersen. Mooie ronde van ruim 140 km, met de wind in de rug naar huis. Een prachtig fietsweekend onder formidabele omstandigheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *