Zaterdag 5 juli: Kornelimunster

Voor heren A stond de Waalse Pijl, een zware klimtocht in de Ardennen vanuit Spa, op het programma, echter het weer zat niet mee, dus werd er van plan veranderd. Een groepje van vier besloot naar de Slingerberg te rijden en over België terug. Ter hoogte van Berg aan de Maas begon het vroeger te regenen dan voorspeld en keerde het groepje om via Maaseik terug te rijden. De bui vanuit het zuiden haalde de groep ter hoogte van Moesdijk in en dat betekende een nat pak, toch een aardige maar snelle tocht van 115 km. Minpuntje was een gladde bocht en het gevolg was een schuivertje van een der renners en wat schaafwonden. Heel jammer.
De heren B groep besloot toch naar Kornelimunster af te reizen, ondanks de wat mindere weersvooruitzichten. Achteraf bleek het zestal een goede beslissing genomen te hebben. Ze reden een mooie klimronde in het Eifelgebied van ruim 110 km en hielden het grotendeels droog. De paar druppels konden de pret niet bederven.
S ’middags vielen de buien erg mee en reed een drietal in eigen omgeving alsnog een aardige ronde van 90 km en ook dit groepje werd niet echt geteisterd door regen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *